Artikuj nga Edison Ypi
 • Plazhi i fukarenjve

  Drejt Gjirit të Lalzit ikin si të tërbuara makinat e fuqishme, të shpejta, të shtrenjta, të zengjinëve Mjetet e transportit të fukarenjve; autobuzat, furgonat, biçikletat, nuk duken gjëkundi.

 • Sizifi Rinush Idrizi

  Rinush Idrizi fliste për Letërsi, libra, romane, poezi, poema, me lehtësinë e një bisede modeste.

 • Pastruse

  Tre a katër gra të lagjes të cilave ua qava këtë hall, kujtuan se po ua lypja. U thashë se fjala nuk ishte për lypje por për pastrim. Nuk u tundën. Njëra tha: “Merr pastruse, përdore dhe si grua". Tjetra ja priti: “Merr grua, përdore dhe si pastruse.

 • Rrahja

  Megjithse piruni s'kishte arsye ta bënte vezën të vuante, dhe vetë veza s'kishte bërë asnjë prapësi dhe dhimbjen nuk e ndjente, thuhej se veza para se të skuqet, duhet rrahur.

 • Selfie

  Bëre një Selfie. Domethënë një budallallëk. Por s'ka problem. Nuk je vetëm. Njerëz që bëjnë selfie bota ka me miliona. Mund të ndodhi që selfia që sapo bëre nuk të pëlqeu.

 • Në plazh

  Kujtesa nga Prishtina ka rënë në dashuri me një çam nga Paramithia. Një lab nga Salaria në gjunjë dhe me lot në sy po ja lyp një Vjose nga Suhareka. Vigjilenti nga Kumanova po pi raki Skrapari me një Çartalloz nga Mokra.

 • Prisheni Teatrin, me tritol a me acid

  Prishen adoleshentët nëpër ëndërra erotike. Prishen ata që vareshin në litar. I vetmi që nuk prishet është teatri i propagandës kriminale të zbrazjes së truve të shqiptarëve nga diktatura më e egër e botës.

 • Reformë mediatike

  Vajtja e Fevziut të Klanit te Topi i Blushit nuk është një event dosido, është një rrufe në qiell të kaltër.

 • Rruga ime

  Një e treta e kalimtarëve te Rruga ime duke ecur mbi trotuare flet me vete fjalë dhe fraza të padeshifrueshme. Pothuajse i gjithë populli i Rrugës time nuk bën asnjë lidhje mes kapitalizmit dhe Lirisë.

 • 5 Euro ... me të ik mendja e kokës!

  5 Euro kushton karburanti për ti hedhur një sy Rrugës së Kombit dhe problematikave përkatëse, a për të bërë një shetitje në Kepin e Rodonit ose në Ishëm nëpër ca peisazhe prrallore me pyje, qiell, det, me të ik menia e kokës.