Artikuj nga Artan Lame
  • Po të mos ishte Migjeni?

    Si sot 80 vjet të shkuara vdiq Millosh Gjergj Nikolla. Po e kujtoj duke risjelle një shkrim të botuar në gazetën Shqip më 31.08.2011.

  • Parajsa e padashur

    Historitë me dylberë e çuna të bukur, janë të pafundme në folklorin tonë, por u spastruan pa gjurmë pas viteve ’50. Historitë e Elbasanit e të Kavajës, edhe ato janë të pafundme në kujtesën tonë historike dhe folklorike, por u spastruan dhunshëm...

  • I.V

    I gjithë kompozimi noton në një qiell blu nate të pakohë! Gjithshka është kaq larg dogmës standarte të unitetit të klasës puntore me fshatarësinë punonjëse nën udhëheqjen e partisë komuniste.