Artikuj nga Artan Fuga
 • Ana e fshehur e votës!

  Vota është si indulgjencat e kishës në mesjete. Është i zgjuar populli. Budalla është ai që kujton se populli i zgjuar është budalla.

 • Presim nga Meta kthimin e ligjit ushtarak të Teatrit

  Me krijuesit e skenës dhe kinemasë me të cilët më bashkon profesionalisht interesi për komunikimin dhe audiencat, prof. Bujar Kapexhiu, dhe producentin Ilir Harxhi sot në 21 korrik në plazhin e Durrësit.

 • Aktorët kanë të drejtë sa deti, sa yjet, sa gjithësia, ta mbrojnë Teatrin tonë

  Kanë të drejtë aktorët të negociojnë për ta ruajtur, zhvilluar dhe modernizuar atë. Më shumë se të drejtë e kanëe si detyrë e obligim moral.

 • Mbi të gjitha reforma e logjikës

  Logjika komunikative dhe logjika normale, ajo që pëdorin njerëzit, ne, në jetën e përditshme me objektet e ngurta, ta zemë kur mbushim një gotë ujë, zjejmë kafenë, lidhim këpucët, etj., nuk janë të njejtat.

 • Pse i korruptuari nuk nginjet kurrë me parà

  Duhen disa shtëpi dhe mirëqenie. Duhen shtëpi dhe mirëqenie për djemtë e vajzat. Pastaj kanë ardhur niperit dhe mbesat. Ose do te vijne. Edhe ata duan disa shtepia dhe disa vetura. 

 • Parashikimi nëse do të hapen negociatat? Me kok'a pil!

  A do të hapen negociatat që Shqipëria t'i marrë statusin e antarit të BE apo jo. Është një agjendë që i vendoset opinionit publik dhe ka një justifikim. Jemi para një vendimi të rëndësishëm.

 • Suksesi i tre shqiptarëve në Eurovision dhe pse nepotizmi po bën kërdinë ndër ne

  Duke parë talente shqiptare që çajnë në Qipro, Itali, apo Angli si Rita Ora etj., më shkon mendja dhe pyes, a do të mundte një emigrant i brezit të parë, i ardhur në Shqipëri, ta çante nepotizmin tonë sidomos në institucionet publike...