Artikuj nga Ben Andoni
 • LSI-ja mund të ringrihet po denoncoi 2008!

  Është e vërtetë që LSI është ngritur që nga themelimin i saj dhe pika e saj e kthesës ishte pak muaj pasi hyri viti 2009, kohë kur LSI-ja përfitoi pikërisht nga ajo që kishte anatemuar më shumë.

 • A do ketë Kosova probleme demarkacioni me Shqipërinë?!

  Fakti është se kur flitet për territor, paçka frymës kombëtare, patetizmit që na shoqëron në dashurinë e madhe vëllazërore, interesi shkon mbi çdo gjë.

 • Rasti i Malit të Zi dhe dy standardet e Brukselit?!

  Shqipëria mundet sërish të ketë një shpresë të madhe, sa i përket hapjes së negociatave të anëtarësimit, por gjasat janë të mëdha që ajo bashkë me Maqedoninë ta kalojnë këtë prag një vit më vonë.

 • Racizmi, kompleks, por nuk na justifikon

  Shqipëria nuk i shpëton dot kompleksit të racizmit. Duke e provuar për vite me radhë në kurrizin e saj, shqiptuar nga lloj-lloj konjukturash, popujsh, politikash, përcaktimi i është bërë gati si pjesë e identitetit në shekullin XXI.

 • Ta urresh vendin tënd si shqiptarët!

  Në himnin e tyre është e përcaktuar se të gjitha kombet mund të shuhen por vetëm ata janë të zgjedhurit specialë të Zotit. Ata kanë origjinë mitike me këtë apo me këtë figurë dhe mundohen të veshin me legjenda gjithçka.

 • Edhe skizofrenia e Ligjit të Luftës e ka një ilaç

  Ministri i Jashtëm grek Nikos Kotzias është në momentin historik për vendin e tij të zgjidhjes së një problemi absurd, që ekziston mes dy vendeve tona.

 • A po ia vështirëson rrugën Kosovës edhe Turqia!

  “Kosova është Turqia dhe Turqia është Kosova”. Kjo shprehje e vitit 2013 e kryeministrit të atëhershëm turk Erdogan i ngriti peshë zemrat e kosovarëve dhe po ashtu edhe myslimanëve shqiptarë pro-turq për kohën kur u artikulua.

 • LSI-ja nuk shërben më as si patericë!

  Nëse do ndërtohej një përfytyrim sociologjik mbi atë që po ndodh te LSI-ja, atëherë lehtësisht do nxirrej konkluzioni se kjo forcë politike është në bjerrje të pakthim.

 • Sfida e kritikëve është krijimi i PD-së së re dhe jo Basha

  Që Lulëzim Basha është tashmë kreu i Partisë Demokratike edhe de facto, këtë nuk e mohon dot sot askush.

 • Shqipëria lindi nga Zoti, shpëtoi nga rastësia, vdiq nga politikanët

  Shqipëria është një shtet 100 vjeçar, që po t’i heqësh nuancat patetike që i veshin artikullshkrues të ndryshëm, duhet quajtur vend i maturuar.