Shqiptarja.com
Përditësimi i fundit në 00:17 Regjistrohu | Identifikohu 
Home Aktualitet Politikë Ekonomi Sociale Kosova Bota Sport MetroNews Intervista Kulturë Shëndeti Blog Horoskopi
Homepage > Blog > Blog nga Maria Zoto
avatar Pyet mjekun
Maria Zoto
22 Prill 2015 13:03
Riniti dhe astma alergjike 1. Cilat jane problemet e alergjise ne rruget e frymemarrjes dhe sa te perhapura jane ato sot ne bote?
Simptomat e alergjise ne rruget e frymemarrjes shfaqen si një reaksion alergjik ndaj substancave që qarkullojnë në ajër si proteinat e kafsheve shtëpiake, te pluhurave të shtepisë, polenit apo mykut. Sipas eksperteve nje reaksion alergjik e ka bazen ne sitemin tone imunitar... [Lexo te gjithin]
komente (2)
2 Prill 2015 10:36
Anemia, besimet e rreme q na kushtojn shndetin Anemia është sëmundja më e shpeshtë hematologjike. Tradicionalisht vlera klinike e anemisë është nënvlerësuar (nuk ka dhimbje, por lodhjen si simptomin kryesor që nuk është shumë specifike dhe e mprehtë si dhimbja). Në praktikën tonë mjekësore anemia keqvlerësohet, keqdiagnostikohet, keqmjekohet. Zbulimi i shkakut të anemisë, është më i rëndësishëm se dhe vetë mjekimi i anemisë (shkaku i anemisë mund të jetë një sëmundje malinje). Po kështu mostrajtimi i anemisë ka pasoja në kostot e kujdesit shëndetësor dhe ulje të produktivitetit në punë. Pra, anemia duhet vlerësuar dhe trajtuar siç duhet nga mjekët, nëse nuk munden dërgoje tek hematologu... [Lexo te gjithin] komente (0)
26 Nentor 2014 17:05
Fertilizimi artiticial (IVF) Fertiliteti te femrat varet nga shumë faktorë, siç janë pesha, duhanpirja, zakonet ushqimore, zakonet profesionale,.. [Lexo te gjithin] komente (0)
31 Tetor 2014 10:02
Kanceri i Gjirit & trashgimia familjare Kanceri eshte nje semundje qe krijohet nga shume faktore si pershembull menyra e jeteses, mjedisi ku jetojme, historia familjare, mosha e mestruacioneve te para dhe menopauses, mosha e lindjes se pare, kohezgjatja e ushqyerjes se femijes me gji etj... [Lexo te gjithin] komente (0)
11 Shtator 2014 10:20
KONVULSIONET FEBRILE Konvulsionet febrile ( KF)  janë  çrregullimi neurologjik më i shpeshtë i moshës fëminore.
Keto jane konvulsione ( te dridhura  te pavullnetshme te ekstrermiteteve me tonizim te trupit), të shoqëruara me temperaturë te fëmijët 3 muajsh deri 5 vjeç. .. [Lexo te gjithin]
komente (0)
20 Gusht 2014 17:37
Stina e vers dhe infeksionet tek fmijet Stina e verës me temperaturat e larta, pushimet në vetvete, bëhen shkak që disa sëmundje të jenë më të shpeshta tek fëmijët në këtë stinë... [Lexo te gjithin] komente (1)
25 Korrik 2014 15:58
Fizio-estetika nga: Erion Hiluku Presidenti i Shoqats Shqiptare t Fizioterapistve. Një strategji efektive, me katër hapa, e shpejtë dhe pa shumë shpenzime për eliminimin e celulitit... [Lexo te gjithin] komente (0)
24 Korrik 2014 11:42
Tiroidja dhe Patologjit e saj Tiroidja është një organ i  vendosur në qafë, poshtë mollës së Adamit. Ajo ka formën e fluturës  dhe shërben për  prodhimin e hormoneve të tiroides, të cilat marrin pjesë në disa procese të rëndësishme në organizëm... [Lexo te gjithin] komente (1)
15 Korrik 2014 12:02
Hipertensioni arterial (HTA) Hipertensioni arterial perkufizohet si rritje e vlerave te presionit arterial ne te gjitha vazat arteriale te organizmit... [Lexo te gjithin] komente (0)
7 Korrik 2014 11:30
Diagnoza dhe depistimi gjenetik pre-implantacional PGD dhe PGS janë terma që përdoren për të përshkruar një testim të një embrioni për një sëmundje gjenetike specifike të cilën ai mund ta trashëgojë nga prindërit.

PGD zakonisht është diagnoza e një defekti të vetëm gjenetik në embrion për ciftet që kanë një vetëm një mutacion gjenetik dhe duan të sigurohen që ai nuk do të transmetohet tek bebi i tyre. Zakonisht këto grupe kanë një rrezik prej 25-50% për të transmetuar sëmundjen tek fëmija e tyre... [Lexo te gjithin]
komente (0)
21 Qershor 2014 11:30
Ekografia fetale 3-dimensionale (3D) dhe 4-dimensionale (4D) Shumica  e  ekografive  gjatë  shtatzanisë  kryhen  duke  përdorur  kontrollin  konvencional  2-
dimensional (2D), gjatë të cilit imazhi që shfaqet në ekran është vetëm 2-dimensional. Këto imazhe 
janë me ngjyrë gri, edhe pse ndonjëherë, mjeku nëpërmjet kësaj aparature të avancuar 
teknologjikisht mund të ndryshojë ngjyrën e fotos. Kjo lloj ekografie ofron maksimumin e 
informacionit klinik që i nevojitet mjekut obstetër... [Lexo te gjithin]
komente (0)
11 Qershor 2014 10:19
Fertilizimi In Vitro (IVF) Fertilizimi in vitro është një teknikë e riprodhimit artificial e cila për herë të parë është realizuar me sukses në 1978 nga dr. Steptoe (gjinekolog) dhe dr. Edwards (embriolog) nëAngli. Që prej kësaj arritje të madhe të njerëzimit, teknika FIV është përmirësua rvazhdimisht si në pjesën që i takon gjinekologut ashtu edhe në atë që i takon embriologut. Ky perfeksionim është pasqyruar edhe në rritjen e shanseve për shtatzani.Deri ne korrik 2012, llogariten 5 milionë bebe të lindur përmes IVF... [Lexo te gjithin] komente (1)
1 Qershor 2014 20:42
DHURIMI I VEZVE Mjaft femra, pavarsisht në moshë fertile, kanë një problem që nuk i lejon të prodhojnë vezë (ovocite) rregullisht, duke patur kështu probleme në riprodhim... [Lexo te gjithin] komente (5)
22 Maj 2014 18:00
LINDJA PA DHIMBJEAnestezia epidurale dhe pasojat e saj Anestezia epidurale është metoda më e mirë për të lehtësuar dhimbjen gjatë lindjes dhe femrat e preferojnë më shumë se çdo teknikë tjetër  anestezike. Në momentin që përgatiteni për lindje është e nevojshme që të dini të gjitha mënyrat e lehtësimit të dhimbjes së lindjes, në mënyrë që të merrni vendimin më të mirë për ju dhe fëmijën tuaj... [Lexo te gjithin] komente (13)
16 Maj 2014 14:09
Laparoskopia n Gjinekologji Laparoskopia gjinekologjike është një alternativë ndaj kirurgjisë së hapur. Ajo përdor laparoskopin për të parë në brendësi të barkut tuaj. Nga ana tjetër, kirurgjia e hapur kërkon një incision (hapje) të barkut... [Lexo te gjithin] komente (2)
15 Maj 2014 17:39
Rezerva Ovariane Është e ditur tashmë se femra në momentin që lind (vjen në jetë) ka numrin më të madh të ovociteve (vezëve). Me kalimin e viteve, numri i vezëve në vezore (ovare) reduktohet. Nga ana tjetër, numri i vezëve me anomali kromozomiale rritet... [Lexo te gjithin] komente (3)
Intervista
Ekskluzive/ Fleckenstein rrzon raportin e teknikve t PD-s
Intervista/17 vjearja shqiptare hap shoqat bamirsie online
20 vjearja shtatzn:Ndihem grua e plotsuar nga jeta 100%
Këndi i Njoftimeve
Shtypi i ditës
Datë 18/08/2017, Viti VII - NR.194