POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Jeni të stresuar? Zbuloni dy mënyrat e largimit të tij

Foto ilustruese

Në jetën e përditshme stresi pa dyshim që është shumë shqetësues, mirëpo dinamika e sotme e punës dhe stilit të jetës, e bënë shumë të vështirë një ambient ku stresi nuk është i pranishëm.

Më poshtë ju sjellim dy mënyrat për ta luftuar stresin:

Së pari duhet të dëgjoni muzikë

Mirëpo, nëse ndjeheni të rraskapitur nga stresi, provoni të merrni një pushim të vogël dhe lëshoni muzikë. Muzika e qetë ka ndikim të mirë në mendje dhe trup, mund të ulë shtypjen e gjakut, si dhe të ulë kortisolin,  hormoni i cili lidhet me stresin.

Së dyti duhet të merrni në telefon ndonjë mik

Veçse, kur ndjeheni të stresuar, merrni pushim dhe telefononi një shok për të ndarë së bashku problemet. Lidhjet e mira me miqë janë të rëndësishme për një jetë të shëndetshme dhe pa stres.

a.de.
Komento