POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Nuk janë akne! Zbuloni si t’i largoni këto puçra të bardha nga lëkura

Toptha të bardhë ose milia

Kujdesi për lëkurën është një nga më të rëndësishmit. Madje shumë femra shqetësohen për një shenjë të vogël që mund të kenë në lëkurën e tyre. Së fundmi disa njolla të bardh kanë filluar të përhapen pasivisht. Nuk janë akne, por janë si puçrra, quhen milia, ciste të vogla që formohen poshtë lëkurës.

Ato krijohen kur qelizat e vdekura mbesin poshtë lëkurës dhe krijojnë si toptha të bardhë. Ato zhvillohen zakonisht tek të sapolindurit, megjithatë mund të largohen vetvetiu brenda katër javësh.

Disa ekspertë mendojnë se përdorimi i produkteve të ashpra për lëkurën mund të jetë një ndër shkaqet e zhvillimit të milias. Nuk është i domosdoshëm trajtimi i këtyre njollave në fytyrë, pasi largohen vetvetiu brenda pak javësh ose muajsh. Por, nëse doni t’i largoni sa më shpejtë për arsye kozmetike, mund të konsultoheni me një dermatolog. Shumë njerëz përdorin edhe kura natyrale, si uji i trëndafilit ose mjalti.

fl.mi.
Komento