POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Punët skllavëruese që përktheheshin në dashuri për Enver Hoxhën: Bar do hamë dhe dorën s’do e shtrijmë (Foto)

Punë në kohën e komunizmit

Në kohën e komunizmit për të blerë sallam, mish të grirë apo disa produkte të tjera specifike duhet të merrje një tip kuponi që quhej tollon. Dhe kjo bëhet fjalë për qytetin, ai e kishte këtë të drejtë.

E ndërsa njerëzit që jetonin në fshatra e gëzonin këtë “privilegj” veç me raste festash. Ky ishte shpërblimi për punët e rëndomta që bëheshin në atë kohë. Edhe pse punohej shumë, pagesat dhe shërbimet ishin tepër të ulëta dhe aspak justifikuese.Më poshtë do të mund të gjeni disa prej fotografive nga ai sistem. Edhe pse ndokush mund të ketë nostalgji (dhe kjo është normale), fotografitë tregojnë një realitet mjaft të zymtë. TEMA

fl.mi./d.ba.
Komento