POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Report Tv siguron relacionin: Zona e degraduar, mbeturinat pa kontroll

Report Tv ka siguruar relacionin shoqërues që është paraqitur në mbledhjen e Këshillit Bashkiak në Durrës. Në raport thuhet se zona është e degraduar , mbeturina shkarkohen pa asnjë kontroll. Mes të tjerash thuhet se ajri në zonë është i ndotur, po ashtu dhe ujërat dhe toka.

Në relacionin e siguruar thuhet se sipërfaqja totale e disponueshme nw Porto Romano është 222 000 m² nga të cilat rreth 80 000 m² janë aktualisht të zëna nga mbetjet urbane. Depozitohen çdo ditë rreth 300 m³/ditë ose 110 000m³ për vitin 2017.

Zona e fushës paraqitet në një gjendje ektremalisht të degraduar nga pikëpamja ambientale, sikurse mund të vlerësohet edhe nga pamjet e përcjella më poshtë. Mbeturinat urbane të mbledhura, pa asnjë ndarje paraprake sillen në fushë, ku shkarkohen pa asnjë kontroll.

Relacioni

Komento