POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Sezoni turistik, zv.kryeministrja Mesi: Bashkitë të vendosin roje, vijëzim dhe kulla vrojtimi, jo më uzurpim

Senida Mesi

Zëvendëskryeministjra Senida Mesi ka deklaruar se duhet të rritet siguria në plazhet shqiptare. Mesi tha se bashkitë dhe njësitë administrative kanë për detyrë të vendosin roje dhe vijëzim të plazheve.

Sipas saj, shteti nuk do të lejojë më uzurpimin e hapësirave publike në plazhe. Ajo shtoi se duhet të punojmë të gjithë së bashku me të gjithë aktorët, në mënyrë që pushuesit të gjejnë gjithçka pranë pikave turistike.

15 % më shumë turistë se një vit më parë. Fryma e mirë e bashkëpunimit mes institucioneve të vijojë më tej. Duhet të punojmë së bashku me të gjithë aktorët, në mënyrë që pushuesit të gjejnë gjithçka pranë këtyre pikave turistike. Siguria në plazhe është prioriteti kryesor. Vendosja e rojeve dhe vijëzimi i plazheve është detyrë e bashkive dhe njësive administrative. Kullat e vrojtimit janë domosdoshmëri. Uzurpimi i hapësirave publike nuk do të ndodhë, do të zbatohet ligji. Shteti nuk do të lejojë uzurpimin me forcë të hapësirave publike në plazhet tona. Sa i takon menaxhimit të mbetjeve urbane ka një hap pozitiv në pikat turistike, por kërkohet angazhim për pastrimin e territorit.

Zëvendëskryeministrja Senida Mesi

Komento