Durrës, Katundi i Ri protestë për përmbytjet, banorët tentojnë të futen në bashki me forcë

Dhjetëra banorë të njësise Administrative të Katundit të ri, kanë protestuar para bashkise së Durrësit, për përmbytjet që kjo zonë ka pësuar ditët e fundit. Banorët akuzojnë se kjo situatë është e papranueshme në këtë stinë dhe pohojnë se kjo ka ardhur si rezultat i hapjes së digave të Bovillës.

Protestuesit të cilët ndodhen para ambienteve të bashkisë së Durrësit po tentojnë me forcë të hyjnë në ambientet e brendshme të saj.

Dhjetëra hektarë tokë bujqësore prej më shumë se 48 orësh gjendet nën ujë, pas daljes së lumit Erzen nga shtrati, kryesisht në zonën e Katundit të Ri. Kjo është hera e tretë që kjo zonë përmbytet brenda këtij viti