• Opinion

  Eduard Zaloshnja: Pothuaj 1/3 e shqiptarëve nuk preferojnë as Ramën, as Berishën, e as Metën

  Nga një sondazh elektronik me 1938 të anketuar, që e zhvillova në 24 orët e fundit, rezultoi se pothuaj 1/3 e shqiptarëve (31.7%) nuk pëlqejnë as...

 • Opinion

  Zaloshnja: Janë rritur gjobat, ndërkohë që janë pakësuar aksidentet rrugore në 6-mujorin e parë

  Nga të dhënat zyrtare të Policisë Rrugore për 6-mujorin e parë rezulton se është rritur me 62% numri i gjobave të vëna për shkelje të Kodit Rrugor...

 • Opinion

  Zaloshnja: Pothuaj 40% e të rinjve s’duan as Ramën e as Berishën kryeministër

  Në fundjavë zhvillova një sondazh elektronik me rreth 2000 banorë të rritur krejt të rastësishëm në të gjithë territorin e Shqipërisë, ku pyetja...

 • Opinion

  Eduard Zaloshnja: Efekti margjinal i shitblerjes së votave në Elbasan e gjetkë

  Qarku i Elbasanit ka spikatur në media këto ditë për dy raste të dyshuara shitblerje votash në zgjedhjet parlamentare të vjetshme. Në një rast,...

 • Opinion

  Zaloshnja: Si votoi vjet gjysma më e varfër dhë më e pasur e elektoratit?

  Gjatë fundjavës zhvillova një sondazh elektronik, ku ndër të tjera, të anketuarit (banorë të rritur, 18 vjeç e sipër) u pyetën edhe për të...

 • Opinion

  Zaloshnja: Kryeministër? Ramën rreth 40%, Berishën rreth 27%, asnjërin rreth 33%

  Gjatë fundjavës zhvillova një sondazh elektronik, ku pyetësorin e shpërndava me 3000 SMS krejt TË RASTËSISHME në të gjithë territorin e vendit...

 • Opinion

  Eduard Zaloshnja: Rritja galopante e diferencës mes Mesatares dhe Mesores së të ardhurave gjatë qeverisjeve të Berishës e të Ramës

  Kur gjysmën e trupit e ke në frigorifer dhe gjysmën tjetër në furrën e sobës, tempratura MESATARE e trupit është 36.5 gradë Celsius. Normale si...

 • Opinion

  Zaloshnja: 4 faktorët kryesorë të vdekjeve e plagosjeve të rënda prej aksidenteve rrugore

  Indeksi i mortalitetit në aksidentet rrugore përfaqëson numrin e vdekjeve për 100 mijë automjete aktive. Indeksi i morbiditetit në aksidentet...

 • Opinion

  Zaloshnja: Pikëpyetjet e koalicionit Berisha-Meta

  Para se Meta të firmoste në territorin e konsullatës shqiptare të Stambollit dekretin për lirimin e Bajram Begajt nga detyra ushtarake, dukej se...

 • Opinion

  Eduard Zaloshnja: Presidenti Begaj, goxha përtej sinorit socialist

  Sali Berisha deklaroi dje se zgjedhja e Bajram Begajt në postin e Presidentit të Republikës vulosi monizmin në Shqipëri. Por duket se nuk është i...