• Opinion

  'Ndëshko, të ecësh përpara'… thotë latini

  Izrealitët  kanë një proverb, “atë që se ndëshkon, gjithë jetën të mundon”. Partitë politike në Shqipëri, kanë 30 e ca vjet, që  shkojnë dhe vijnë...

 • Opinion

  Antiamerikanizmi, zakoni i vjetër i ish-komunistëve

  Prej 32 vitesh,Shqipëria përjeton sistemin demokratik,ndër sistemet më të përparuara të njerëzimit. Ne kemi vuajtur prej shekujsh, por dhe vuajtëm...

 • Opinion

  PD rikthehet në 'bazë'

  Bashkimi apo ribashkimi, natyrisht do të ndodhë në Partinë Demokratike. Dhe kjo gjithmonë sipas 11 Dhjetorit, apo sipas Berishës. Ata që e quajnë...

 • Opinion

  Drejtësia duhet ta marrë në 'mbrojtje' Partinë Demokratike

  Në rast se dikujt, i ka shkrepur në kokë, të bëjë lojëra të pista dhe të sillet si “cub” edhe me partinë, atëhere lind nevoja e ndërhyrjes së...

 • E shkarkuat Bashën, e pastaj …?

  Foltoristët dhe kryetari i tyre Sali Berisha, po numurojnë me padurim të madh, sa ditë dhe sa orë, kanë mbetur deri ditën e mbajtjes së Kuvendit....

 • Për ata që tallen me ndjenjat kombëtare

  Festat e 28 dhe 29 Nëntorit, ka mbi 30 vjet,që janë bërë shkak i talljes së qëllimshme që yshten nga persona që kanë patur dhe kanë akoma agoni...

 • Po kur të shpall 'non-grata' baza e partisë…?

  Me Partinë Demokratike, ka ndodhur e paimagjinueshmja. Ish-kryetarin e shpall “non-grata” një shtet aleat, (SHBA), kurse kryetarin aktual e ka...

 • Opinion

  Kush e ka nxitur shkeljen e ligjit në Shqipëri?

  U bë një kohë e gjatë, afro 3 dekada, që themi dhe ç’nuk themi për “shkeljet ligjore, për ata që shkelin ligjin”, por harrojmë të themi se, kush e...

 • Mohonin pandeminë, tani mohojnë vaksinimin

  Fill pas tërmetit shkatërrimtar të 26 Nëntorit 2019, Shqipëria u mbërthye nga pandemia e COVID-19, dy sfida të mëdha këto për qeverisjen Rama,...

 • Basha mbledh 'katër kamberë në një derë'…

  Dyfishimi numrit të nënkryetarëve, futja e 15 anëtarëve të rinj në kryesi, rritja e numrit të departamenteve (aspak funksionalë) largimi i...