• Kultura

    Brizida Gjikondi: Disa të panjohura mbi Tolstoin!

    Në moshën 50-vjeçare Tolstoi, romacieri më i madh rus (ai dhe Dostojevski), përjetoi një krizë të thellë të brendshme që e çoi veç një hap larg...

  • Afganët ose bukë e kripë e zemër

    Kam ndjekur me kujdes këto kohë gati çdo lajm, informacion, analizë, prononcim dhe sondazh që ka të bëjë me traumën afgane dhe me trishtim kam...