Ekonomi
 • Gazeta Mapo shkruan sot se qeveria mund të shpallë të pavlefshëm vendimin e marrë nga Komisioni i Ligjeve për të ulur kufirin minimal të moshës së të përndjekurve politikë (70 vjeçe për gratë dhe 75 për burrat) që do mund të trajtohen me masën e dëshpërblimit brenda një viti.
  Vendimi u mor nga Komisioni I Ligjeve dhe u miratua si nga maxhoranca ashtu edhe nga opozita.

 • Privatizimi i Albpetrol, Naço:
  Së shpejti hapet tenderi

  I pranishëm në panairin e Ndërtimit Ministri i Ekonomisë dhe Energjetikës deklaroi se do të analizohet me kujdes situata e kompanisë së vetme shtetërore të naftës dhe së shpejti do të hapet tenderi.

 • Leskaj: Në 10 vite, 10% e padive
  të KLSH-se u shqyrtuan nga prokuroria

  Shifër tepër e vogël për të cilën Bujar Leskaj, kreu i Kontrollit të Lartë të Shtetit është tregues i punës së dobët të institucionit që ai drejton, por dhe të një nënvlerësimi nga ana e prokurorisë.

 • Rama: Me ne,taksë progresive
  nxisim konkurencën e lirë

  Kryesocialisti Rama tha në tryezën me përfaqësues të biznesit se ky sektor nuk është vlerësuar e spo merr aq sa meriton. “Do të heqim referencat dhe zhdukim monopolet që ka vendosur qeveria aktuale”.

 • Maksim Shuli: Formula e
  Albpetrolit, në dëm të vendit

  Ekspert i fushës së hidrokarbureve, në një shkrim të botuar sot në gazetën Shqiptarja.com. kritikon ligjin e miratuar për shitjen 100% të aksioneve të kompanisë shtetërore të naftës tek privati, si është përvoja e vendeve evropiane. (Në foto: Puset e naftës të kompanisë Albpetrol)

 • Braçe: Qeveria shiti të drejtat
  e shqiptarëve mbi naftën

  Deputeti i PS Erjon Braçe tha se një ditë më parë, me miratimin e ligjit për privatizimin e Albpetrolit, qeveria shiti përfundimisht të drejtat financiare të shqiptarëve mbi pasurinë më të madhe të vendit.

 • Mbyllen “Piramidat”, qeveria:
  Paratë merren në 15 vjet

  Qeveria bën gati procesin e mbylljes së mbikëqyrjes së Piramidave. Projektligji i votuar sot në mbledhje qeverie vendos që “grupi mbikëqyrës të shpërndahet. Vendimi: Kreditorët mund t’i marrin paratë në maksimumin kohor të 15 vjetëve. (Në foto: Trazirat në Shqipëri pas falimentimit të skemave piramidale, viti 1997)

 • INSTAT: Ulen burimet e energjisë
  dështojnë politikat e qeverisë

  INSTAT ka publikuar shifrat zyrtare lidhur me situatën në sektorin e energjisë elektrike gjatë vitit të kaluar. Sipas tyre, sasia e energjisë së prodhuar dhe asaj të importuar sëbashku arriti vlerën 7.53 miliardë kilovatorë.

 • Rriten sërish borxhet e
  këqia, tani në 18.9 për qind

  Situata e borxheve problematike ndaj bankave po përkeqësohet më tej muaj pas muaji. Sipas të dhënave të Shoqatës Shqiptare të Bankave, ende të paaudituara zyrtarisht, raporti i borxhit të keq ndaj totalit të kredive të dhëna nga sistemi bankar në Shqipëri ishte 18.9 për qind në fund të janarit të këtij viti.

 • Raporti KLSH: Të shkarkohet drejtori hekurudhave

  Zbulimet dhe konkluzionet kryesore të këtij kontrolli tregojnë se menaxhimi dhe administrimi i Drejtorisë së Përgjithshme të Hekurudhave është shoqëruar në jo pak raste me mosrespektim e moszbatim të akteve ligjore.

 • Menaxhimi i ujrave, Sequi: Bëni
  politika qeverisëse, po ju investojme

  Bashkimi Europian dhe qeveria nënshkruan sot 5 marrëveshje financiare, me një vlerë prej 71.7 milion euro, 25.5 milionë prej të cilave Grant nga Bashkimi Europian, për përmirësimin e nivelit dhe cilësisë së furnizimit me ujë.

 • KLSH: OST e Albpetrol, dëm
  buxhetit me 6.7 mld lekë

  Kryetari i KLSH, Bujar Leskaj, tha gjatë raportimit në Komisionin e Ekonomisë, se ky institucion ka konstatuar se shtetit i është shkaktuar një dëm financiar prej 6.7 mld lekësh nga institucione të ndryshme. “Dëmi në fushën e prokurimeve pagave dhe shpenzimeve”.

 • PS-PD, konsensus për
  ligjin e hipotekimeve

  Të gjitha nenet e projektligjit të ri për regjistrimin e pronave të paluajtshme kanë marrë OK e deputetëve të mazhorancës dhe opozitës në komisionin e Ligjeve. Kjo i hap rrugë hipotekimit të mijëra apartamenteve që kanë mbetur pa u regjistruar në pallate problematike.

 • 2011, borxhi publik arrin
  në 7.4 miliardë USD

  Borxhi publik i Shqipërisë rritet 3-4 herë më shpejt se sa rritja e Prodhimit të Brendshëm Bruto dhe, sipas statistikave më të fundit zyrtare, në fund të vitit të kaluar ka arritur në shifrën rekord prej 7.4 miliardë dollarësh amerikanë.
  Banka Botërore insiston: Borxhi publik tepër i lartë
  Borxhi, Bode kundër BB: “Nuk rrezikohet ekonomia”

 • Borxhi, Bode kundër BB
  “Nuk rrezikohet ekonomia”

  Ministri i financave Ridvan Bode në një reagim për median e cilësoi si jo problematik, nivelin e lartë të borxhit, i cili sipas Bankës Botërore nuk janë positive për ekonominë shqiptare. “Borxhi public është i sigurt, pasi pjesa dërrmuese e tij “është borxh i brendshëm”, tha Bode. (Në foto: Drejtoresha e Bankës Botërore Kseniya Lvovsky dhe ministri i Finacave Ridvan Bode)

 • Ligji, zhbllokohen pallatet
  Hipotekat që në “gropë”

  Shqiptarja.com në numrin e kësaj të djele zbardh detajet e ligjit të ri për Hipotekat. Ai parashikon mundësinë e regjistrimit të apartamenteve nga ata që i kanë blerë me noteri, ndërkohë që pallati mund të ketë probleme për hipotekimin. Qytetarët, të cilët kanë blerë apartamente, kryesisht në kryeqytet, por, që kanë vite në pritje për regjistrimin e pronës së tyre, parashikohet të zgjidhin këtë problem me ligjin e ri për Hipotekat.

 • Banka Botërore insiston:
  Borxhi publik tepër i lartë

  Kryeekonomisti i Bankës Botërore për Evropën dhe Azinë, Indermit Gill, tha në një intervistë për median në Tiranë se niveli i borxhit publik, i pranueshëm për Shqipërinë, do të ishte 40 për qind të Prodhimit të Brendshëm Bruto (PBB).

 • Ministi, Hipotekave: Kush vonon
  regjistrimin, ikën nga puna!

  Ministri i Drejtësisë Eduard Halimi, në një takim me drejtuesit e Zyrave të Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme në vend, ka kërkuar llogari dhe paralajmëruar njëkohësisht për largime nga puna.

 • Privatizimi, Qeveria:
  Si do shiten HEC-et

  Janë publikuar rregullat e privatizimit për katër hidrocentrale, të nxjerrë tashmë në shitje 100%, që përfshijnë HEC-et mbi lumin Mat dhe lumin e Bistricës

 • Tiranë, lejet e ndërtimit për
  35 ditë, 13 ditë për pronën

  Qeveria thjeshton procedurat në marrëdhëniet shtet – biznes për të thelluar përmirësimin e klimës së biznesit në Shqipëri. Vendimi është bërë i ditur sot në mbledhjen e zgjeruar të Task Forcës së Reformës Rregullatore.

Për lajme të tjera kërkoni në arkiv