Arkitekturë/Ju pëlqejnë godinat
 moderne të Tiranës?

Çdo epokë lë gjurmë në një qytet. Sidomos në arkitekturën që qytetarët dhe administratorët e saj ndërtojnë për të jetuar e punuar. Tirana e viteve 2000 cilësohet si fillimi i lindjes së disa ndërtesave me arkitekturë moderne. A përfaqësojnë shijen tonë këto godina dhe a rrinë mirë e hijshëm në qytet?

Si për shembull  Europian Trade Center  (ETC), e cila njihet si qendër banimi, por edhe biznesi.

etc
(ETC)

Apo ABA Center, e cila gjithashtu është ndër të parat ndërtesa të larta në kryeqytet, ku "strehohen" zyrat e Delegacionit Europian, zyra e ish-kryeministrit Berisha, apo dyqane markash të njohura veshjesh, bizhuterish apo parfumesh.

aba center

(ABA CENTER)

Si shtëpi banimi, më e larta në kryeqytet  njihet Ambasador 3, pranë stadiumit "Qemal Stafa"

ambasador 3

(AMBASADOR 3)

Ndërsa hoteli më i lartë në Tiranë është hotel Plaza. Arkitektura e tij e veçantë e ka bërë të jetë shpesh në objektivin e udhëtarëve dhe turistëve që prekin kryeqytetin Shqiptar.

hotel p;laza

(Hotel PLAZA)

Redaksia Online
D.T/Shqiptarja.com

  • Sondazhi i ditës:

    'Lufta' ndaj COVID-19/ A është momenti i duhur që të lirohen masat e karantinës?