Biden nënshkruan dekrete "të guximshme" në paraqitjen e parë në Zyrën Ovale (VIDEO)

Presidenti Joe Biden ka nënshkruar rrëzimin e disa dekreteve kryesore të Donald Trump në lidhje me emigracionin, ndryshimet e klimaterike dhe trajtimin e pandemisë.

Presidenti Joe Biden nënshkroi tre urdhra ekzekutivë që nënkuptonin edhe shenja të hershme të përparësive të tij dhe fillimin e një përpjekjeje për të fndryshuar axhendën e paraardhësit të tij. "Kjo do të jetë e para nga shumë angazhime që do të kemi këtu," u tha Biden gazetarëve, duke u shfaqur për herë të parë në Zyrën Ovale.

"Mendova se nuk ka kohë për të humbur. Duhet të fillojmë menjëherë nga punë". Biden nënshkroi një urdhër që kërkon mbajtjen e maskave ​​në pronën federale, njëra synonte të siguronte barazinë racore dhe një tjetër për bashkimin me marrëveshjen e klimës në Paris.

Biden tha se dekretet e sotme do të jenë të parët nga shumë gjatë ditëve të tij të para në detyrë.

"Siç e kemi treguar më herët, ne do të nënshkruajmë një numër urdhrash ekzekutivë gjatë ditëve të ardhshme të javës," tha ai. "Disa nga veprimet ekzekutive që do të nënshkruaj sot do të ndihmojnë në ndryshimin e rrjedhës së krizës së shkaktuar nga Covid dhe luftimin e ndryshimimeve klimaterike në mënyra që nuk i kemi bërë deri më tani," vazhdoi ai.

Ai i quajti ndryshimet si "pika fillestare" që përmbushin premtimet e tij gjatë fushatës.

"Unë mendoj se disa nga gjërat që ne do të bëjmë do të jenë të guximshme dhe jetësore dhe nuk ka kohë për të humbur" tha ai.

"Ka një rrugë të gjatë për të bërë. Këto janë vetëm veprime ekzekutive," vazhdoi ai. 

CNN njoftoi se Biden planifikon të ndërmarrë 17 veprime ekzekutive gjatë orëve të tij të para në detyrë, duke lëvizur më shpejt dhe më agresivisht për të ndryshuar trashëgiminë e paraardhësit të tij . 

 


 


Lajmi kryesor:

Epokë e re në SHBA pas Trump, betohen Joe Biden dhe Kamala Harris! Presidenti: Demokracia ka triumfuar, por kemi shumë për të 'shëruar'! Firmos dekrete 'të guximshme' (VIDEO)


S.M./Shqiptarja.com
  • Sondazhi i ditës:

    Figura të reja dhe lidershipi i partisë në zonë rreziku/ A ka zgjedhur PS strategjinë e duhur për siguruar një tjetër mandat?×

Lajmi i fundit

John

Nga Margariti, te Lleshja e Bushati, emrat që PS i la jashtë listave