Grupet e miqësisë me 65 vende të botës! Deputetët refuzojnë Iranin, Serbinë e Rusinë, interes për Perëndimin

Orientimi perëndimor i Shqipërisë si dhe raportet e tensionuara mes Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe Iranit, Rusisë dhe deri diku mosbesuese me Serbinë, janë reflektuar edhe në përbërjen e grupeve të miqësisë së Kuvendit të Shqipërisë me parlamentet e këtyre vendeve. Report Tv zbardh për herë të parë përbërjen e grupeve të miqësisë të Kuvendit aktual, me të gjitha vendet, me të cilat Shqipëria ka marrëdhënie diplomatike. 24 deputetë janë pjesë e grupit të miqësisë me Shtetet e Bashkuara të Amerikës, grup që kryesohet nga Ditmir Bushati, ndërsa vetëm deputetja Mimi Kodheli rezulton pjesë e grupit të miqësisë me Rusinë. Ndërsa grupi i miqësisë me Ukrainën kryesohet nga Fidel Ylli dhe si anëtar ka Rrahman Rrahjën.

Ndërkaq, nuk ekziston më grupi i miqësisë me Iranin, fakt i cili konfirmon raportet e zymta mes Tiranës dhe Teheranit. Pjesë e grupit të miqësisë me Serbinë është vetëm një deputet, Ilir Pendavinji, çka konfirmon raportet e ftohta mes dy vendeve. Sa i takon grupit të miqësisë me Malin e Zi, rezulton vetëm kryetari Paulin Sterkaj. Po ashtu, janë zhbërë grupet e miqësisë me Meksikën, Jordaninë dhe Kazakistanin. Ndërsa grupet e miqësisë me Indinë, Azerbajxhanin, Bullgarinë, Estoninë, Bosnje-Hercegovinën, Emiratet e Bashkuara Arabe, Indonezi, Irlandën, Islandën, Sllovakinë, Slloveninë, Mongolinë, Pakistanin, Poloninë, Portugalinë, Marokun, Qipron etj., përbëhen nga një deri në dy deputetë. Në rastin e Arabisë Saudite, anëtari është edhe kryetar i grupit të miqësisë.

Për numrin e pakët të anëtarëve në grupet e miqësisë me këta vende ka ndikuar edhe djegia e mandateve nga PD-LSI. Ndërkaq, pas SHBA-së, grupi i dytë me më shumë anëtarë është ai i miqësisë me Gjermaninë, me 20 deputetë. Grupi i tretë më i madh është grupi i miqësisë me Italinë me 19 deputetë, i ndjekur më pas me grupet e miqësisë me Britaninë e Madhe, Francën, Turqinë, Izraelin, Kinën, Kubën, Greqinë etj.

Grupet e plota të miqësisë me 65 vende të botës

1. SHQIPËRI – AFRIKA E JUGUT

Almira Xhembulla

2. SHQIPËRI – ARABI SAUDITE

Xhemal Qefalia, kryetar

3. SHQIPËRI – AUSTRALI

Anduel Xhindi           

Rrahman Rraja

4. SHQIPËRI – AUSTRI

Fatmir Velaj, kryetar

Almira Xhembulla

Blerina Gjylameti

Elena Xhina

Eglantina Gjermeni

Halil Jakimi

Jurgis Çyrbja

Klotilda Bushka

Korab Lita

Robert Bitri

5. SHQIPËRI – AZERBAJXHAN

Alket Hyseni

Florenc Spaho

6. SHQIPËRI – BAHREIN

Myslim Murrizi, kryetar

Rahman Rraja

Paulin Sterkaj

7. SHQIPËRI – BELGJIKË

Milva Ekonomi, kryetare

Arben Elezi

Enada Kapllani

Halil Jakimi

Musa Ulqini

8. SHQIPËRI – BOSNJE-HERCEGOVINË        

Ulsi Manja, kryetar

Jurgis Çyrbja

9. SHQIPËRI – BRAZIL

Besnik Baraj, kryetar

Artemis Dralo

Eljo Hysko

10. SHQIPËRI – BULLGARI

Edlira Bode

Musa Ulqini

11. SHQIPËRI – ÇEKI

Eljo Hysko, kryetar

Ardit Konomi

Besnik Baraj

Ervin Bushati 

Ulsi Manja                                                           

12. SHQIPËRI – DANIMARKË

Almira Xhembulla, kryetare

Tatiana Piro

13. SHQIPËRI – EGJIPT

Myslym Murrizi

Sadri Abazi

Xhevit Bushaj

14. SHQIPËRI – EMIRATET E BASHKUARA ARABE

Sadri Abazi, kryetar

Taulant Balla

15. SHQIPËRI – ESTONI

Artemis Dralo

16. SHQIPËRI – FINLANDË

Klodiana Spahiu, kryetare

Rudina Hajdari

Spartak Braho

17. SHQIPËRI – FRANCË

Mirela Kumbaro Furxhi, kryetare

Andrea Marto

Arben Elezi

Arlind Çaçan

Aurora Mara

Edjola Braha

Ermonela Valikaj (Felaj)

Evis Kushi

Jurgis Çyrbja

Luan Harusha

18. SHQIPËRI – GREQI

Vasilika Hysi, kryetare

Alket Hyseni

Anastas Angjeli

Andrea Marto

Edlira Bode

Edmond Leka

Myslim Murrizi

Robert Bitri

Sadi Vorpsi

19. SHQIPËRI – GJERMANI           

Taulant Balla, kryetar

Adelina Risto

Adnor Shameti

Alban Zeneli

Antoneta Dhima

Arben Pëllumbi

Edmond Leka

Elona Hoxha (Gjebrea)

Evis Kushi

Fatmir Velaj

Halil Jakimi

Ilir Ndraxhi

Klodiana Spahiu

Milva Ekonomi

Myslim Murrizi

Paulin Sterkaj

Rolant Xhelilaj

Rudina Hajdari

Tatiana Piro

Ulsi Manja

20. SHQIPËRI – HOLANDË   (Vendet e Ulëta)

Ardiana Jaku, kryetare

Ardit Konomi

Fatjona Dhimitri

Korab Lita

Senida Mesi

Vilma Bello

21. SHQIPËRI – HUNGARI

Ardit Konomi, kryetar

Fidel Ylli

Fatjona Dhimitri

22. SHQIPËRI – INDI

Artemis Dralo, kryetare

Bashkim Fino

23. SHQIPËRI – INDONEZI         

Musa Ulqini

Tatiana Piro

24. SHQIPËRI – IRLANDË

Elona Gjebrea, kryetare

25. SHQIPËRI – ISLANDË

Tatjana Pirro Nurçe

26. SHQIPËRI – ITALI      

Mimi Kodheli, kryetare

Almira Xhembulla

Antoneta Dhima

Arben Kamani

Arben Pëllumbi

Aurora Mara

Blerina Gjylameti

Edlira Bode

Edjola Braha

Ilir Beqaj

Ilir Ndraxhi

Klodiana Spahiu

Klotilda Bushka

Luan Duzha

Luan Harusha

Myslim Murrizi

Rolant Xhelilaj

Vilma Bello

Vullnet Sinaj

27. SHQIPËRI – IZRAEL

Blerina Gjylameti, kryetare

Alban Zeneli

Anastas Angjeli

Bujar Çela

Fadil Nasufi

Halit Valteri

Ismet Beqiraj

Milva Ekonomi

Mirela Kumbaro Furxhi

28. SHQIPËRI – JAPONI

Vilma Bello, kryetare

Klodiana Spahiu

Vasilika Hysi

29. SHQIPËRI – JORDANI

------------           

30. SHQIPËRI – KANADA

Anastas Angjeli, kryetar

Edmond Stojku

Eugen Bojaxhiu

Klajdi Qama

Tatjana Piro                                   

31. SHQIPËRI – KATAR

Ermonela Felaj Valikaj, ryetare

Halit Valteri

Taulant Balla

32. SHQIPËRI – KAZAKISTAN

-------

33. SHQIPËRI – KINË

Bashkim Fino, kryetar

Eglantina Gjermeni

Mirela Kumbaro Furxhi

Aurora Mara

Edlira Bode

Edmond Leka

Fadil Nasufi

Fatmir Velaj

Ilir Beqaj

Pjerin Ndreu

Xhemal Qefalia

34. SHQIPËRI – KOREJA E JUGUT

Vullnet Sinaj, kryetar

Edlira Bode

35. SHQIPËRI – KROACI

Antoneta Dhima, kryetare

Edmond Stojku

Ervin Bushati

36.  SHQIPËRI – KUBË

Vullnet Sinaj, kryetar

Antoneta Dhima

Blerina Gjylameti

Myslim Murrizi

Eljo Hysko

Florenc Spaho

Ulsi Manja

Ervin Bushati

Evis Kushi

37. SHQIPËRI – KUVAJT

Florenc Spaho, kryetar

Arben Kamani

Bujar Çela

Ilir Pendavinji

Ismet Beqiraj

Luan Duzha

38. SHQIPËRI – LETONI

Adnor Shameti, kryetar

Bujar Çela

39. SHQIPËRI – LIBAN

Ilir Ndraxhi

Paulin Sterkaj

40. SHQIPËRI – LITUANI

Arben Kamami

41. SHQIPËRI – LUKSEMBURG

Adelina Risto             

Eglantina Gjermeni                                   

42. SHQIPËRI – MALI I ZI

Paulin Sterkaj, kryetar                                   

43. SHQIPËRI – MALTË

Ilir Pendavinji

Ulsi Manja

44. SHQIPËRI – MAQEDONI

Ilir Pendavinji, kryetar

Vasil Sterjovski

45. SHQIPËRI – MAROK

Fadil Nasufi, kryetar

Ermonela Felaj Valikaj

46. SHQIPËRI – MBRETËRI E BASHKUAR (Britania e Madhe)

Adnor Shameti

Alban Zeneli

Anduel Xhindi

Arben Elezi

Aurora Mara

Elona Hoxha (Gjebrea)

Edjola Braha

Enada Kapllani

Halit Valteri

Gjetan Gjetani

Reme Lala

Rudina Hajdari

Senida Mesi

Xhevit Bushaj

47. SHQIPËRI – MEKSIKË

-------------

48. SHQIPËRI – MONAKO

Luan Harusha, kryetar

Fidel Ylli           

49. SHQIPËRI – MONGOLI

Gjetan Gjetani , kryetar

Anduel Xhindi

50. SHQIPËRI – NORVEGJI

Luan Harusha           

51. SHQIPËRI – PAKISTAN

Ismet Beqiraj, kryetar

Paulin Sterkaj

52. SHQIPËRI – POLONI

Evis Kushi, kryetare

Bashkim Fino

53. SHQIPËRI – PORTUGALI

Roland Xhelilaj

Sadi Vorpsi

54. SHQIPËRI – QIPRO

Andrea Marto

Ilir Pendavinji

55. SHQIPËRI – RUMANI

Ilir Pendavinji

Flamur Golemi

56. SHQIPËRI – RUSI

Mimi Kodheli

57. SHQIPËRI – SERBI     

Ilir Pendavinji

58. SHQIPËRI – SPANJË

Edmond Leka, kryetar

Arlind Çaçani                         

Besnik Baraj

Ermonela Valikaj (Felaj)

Ilir Xhakolli

Reme Lala

59. SHQIPËRI – SLLOVENI

Arben Pëllumbi, kryetar

Sadi Vorpsi

60. SHQIPËRI – SLLOVAKI

Sadi Vorpsi

Vasilika Hysi

61. SHQIPËRI – SHBA       

Ervin Bushati, kryetar

Adnor Shameti

Alket Hyseni

Anastas Angjeli

Anduel Xhindi

Arben Pëllumbi

Arlind Çaçani

Blerina Gjylameti

Bujar Çela

Edmond Stojku

Eglantina Gjermeni

Elona Hoxha (Gjebrea)

Enada Kapllani

Halil Jakimi

Ismet Beqiraj

Korab Lita

Rudina Hajdari

Sadi Vorpsi

Ulsi Manja

Vasilika Hysi

Vilma Bello

Xhemal Qefalia

Xhevit Bushaj

62. SHQIPËRI – SUEDI     

Klotilda Bushka, kryetare

Almira Xhembulla

Ermonela Valikaj (Felaj)

Evis Kushi

Milva Ekonomi

Vullnet Sinaj

63. SHQIPËRI – TURQI

Ilir Beqaj, kryetar

Arben Kamani

Fatjona Dhimitri

Ilir Ndraxhi

Luan Duzha

Reme Lala

Rolant Xhelilaj

Sadi Vorpsi

Senida Mesi

Xhemal Qefalia

Xhevit Bushaj

64. SHQIPËRI – UKRAINË

Fidel Ylli, kryetar

Rrahman Rrahja                    

65. SHQIPËRI – ZVICËR

Eglantina Gjermeni, kryetare

Adelina Risto

Antoneta Dhima

Fadil Nasufi   

Ilir Xhakolli

Jurgis Çyrbja

Robert Bitri

Vullnet Sinaj

I.K./G.M./Shqiptarja.com
  • Sondazhi i ditës:

    A ju duket i drejtë vendimi që pensionistët nuk mund të dalin më nga shtëpia deri në një urdhër të dytë?

Komento