EKSKLUZIVE/ Shënimet e Koço
Tashkos: Si u vra Qemal Stafa

Çfarë shkruante Tashko  në fletoren e tij të kujtive, e  sekuestruar në fillim të viteve ’60-të pas arrestimit të tij? Si e kujton ai themelimin e Partisë Komuniste dhe vrasjen e bujshme të Qemal Stafës?

Afrimi i festës së 70 vjetorit të Çlirimit risjell respektin dhe vlerësimin ndaj patriotëve, që punuan dhe luftuan në mbrojtjen dhe çlirimin e vendit nga pushtuesit e huaj dhe më pas për rindërtimin e Shqipërisë së Pasluftës. Midis tyre vjen në fokus një figurë e shquar qytetare shqiptare - Koço Tashko. Është nder i madh, që Luftës Nacional-Çlirimtare iu bashkuan intelektualë të rangut të tij me prejardhje nga familje të shquara patriotike me origjinë nga Frashëri i Përmetit (të shpërngulur në Korçë), figura me shkëlqim arsimor të lartë e të gjerë universitar si rrallëkush në kohën e tij, idealistë që shkrinë pasurinë dhe mundin deri në vetëmohim për qytetërimin dhe përparimin e Shqipërisë dhe të shqiptarëve.

  • Sondazhi i ditës:

    A ju duket i drejtë vendimi që pensionistët nuk mund të dalin më nga shtëpia deri në një urdhër të dytë?