Kush është Arben Kraja, prokurori që do të drejtojë SPAK-un

Arben Kraja, nga Shkodra, i cili sot u zgjodh, Drejtuesi i SPAK, Arben Kraja e ka filluar karrirën e tij në organin e akuzës në vitin 1993 dhe prej dy dekakadash punon në Prokurorinë e Përgjithshme, ku ka drejtuar sektorë të rëndësishëm si task-forca kundër krimit dhe korrupsionit. Prozhektorët e medias u kthyen ndaj tij vite më parë atëherë kur hetoi Lulzim Bashën në atë kohë ministër i Jashtëm, por që iu nënshtrua hetimeve në pozicionin e ish-ministrit të Transporteve. Basha së bashku me ish-zyrtarë të rrugëve, u vendos nën përgjegjësi për rrugën Durrës-Kukës, dosjen e Armando Prengës për incidentin e Lagunës së Patokut, por edhe deputetë e ish-deputetë të tjerë të gjykuar në Gjykatën e Lartë gjatë maratonës së dhjetëra çështjeve të gjykuara për akuzën e shpifjes. Arben Kraja është konfirmuar në detyrë dhe flet 2 gjuhë të huaja Anglisht, italisht. Për sa i përket Pasurisë përgjatë verifikimit në Vetting ai ka dal i pastër dhe e ka justifikuar të gjithë pasurinë që gëzon.  

Nisja e karrierës së Arben Kraja:

1983-1987
Ka kryer studimet në Universitetin e Tiranës, Fakulteti i Ekonomisë Diplomuar për Ekonomi Politike.

1989-1992
Ka kryer studimet në UT, Fakulteti i Drejtësisë Diplomuar Jurist.

Dhjetor 1987-Mars 1992
Hetues.
Ka ushtruar detyrën si hetues në Hetuesin e Rrethit Gjyqësor Shkodër duke kryer hetime të rasteve të ndryshme bazuar në legjislacionet në fuqi.

Prill 1992- Shkurt 1993
Jurist
Ka ushtruar detyrën e juristit pranë Degës së Policisë Financiare Shkodër, duke kryer detyra në përgatitjen e dokumenteve dhe këshillimin e drejtuesit të degës nga ana juridike.

Mars 1993-Janar 1995
Hetues
Ka ushturar detyrën e hetuesit në Drejtorinë e Hetimit në Prokurorinë e Përgjithshme duke kryer hetim.

1995-1997
Porkuror në Prokurorinë e Përgjithshme

1997-2000 zevendes kryetar i pare i KLSH.
2001-2002 Drejtor I Njesise Antikorrupsion ne Keshillin e Ministrave
2002-2007 Prokuror ne Prokurorine e Pergjithshme
2007-2009 Prokuror drejtues Sektori.
2009-2013 Prokuror drejtues Sektori
2014-2015 Drejtues i Seksioni kunder korrupsionit dhe hetimit te aseteve kriminale.


Lajmi kryesor:

Ngrihet SPAK! 8 prokurorët betohen tek Meta, Arben Kraja zgjidhet drejtues: I ashpër brenda ligjit, kush e shkel duhet të trembet


Ora 17:42
Kush është Arben Kraja, prokurori që do të drejtojë SPAK-un
1 / 9
2 / 9
3 / 9
4 / 9
5 / 9
6 / 9
7 / 9
8 / 9
9 / 9
  • Sondazhi i ditës:

    A po menaxhohet si duhet nga autoritet shtetërore situata e zjarreve në vend?×

Lajmi i fundit

John

Zjarri në Karaburun, Administrata e Zonave të Mbrojtura paralajmëron: Rrezikon të përparojë në drejtim të zonave të banuara në Dukat Fushë! Banorët të jenë vigjilentë