Maturantët protestë në Durrës: Testi jashtë pritshmërive! Kemi tre vite që përgatitemi, na u hodh mundi poshtë

Maturantët e gjimnazeve të Durrësit, publike dhe jo publike kanë protestuar për tezën e provimit të matematikës.

Përfaqësues të maturave të shkollave  të Durrësit u mblodhën para drejtorisë së arsimit dhe protestuan lidhur me shkallën e vështirësisë së tezës. Sipas tyre kjo tezë ishte mbi mesataren e shkallës së vështirësisë çka nuk reflekton mënyrën sesi është zhvilluar mësim gjatë kohës së gjatë të pandemisë.

Maturantët kërkojnë tjetër mënyrë të pikëzimit në mënyrë që ata të mos digjen në rrugën e tyre të dijes.

“Ne jemi shumë të zhgënjyer nga testi i matematikës dhe ishte mbi nivelin e mesatares. Testi supozohet që të ketë duhet të ketë 3 nivele, ai i lehtë, mesatar dhe maksimal. Kishte pyetje që ishin mbi nivelin mesatar dhe i përafroheshin ushtrimeve të olimpiadave. Duke marrë parasysh se kemi qenë 2 vite online, me orë të shkurtuara na erdhi si bombë dhe hodhi mundin e përpjekjeve të çdo maturanti në Durrës”, tha një maturante.

“Mesatarja ime është 10 dhe edhe pse jam ekselente. Niveli i testit ishte shumë i vështirë dhe koha nuk dilte, pyetjet ishin të formuluara shumë gabim dhe ishin të pakuptueshme. Ne përfaqësojmë çdo gjimnaz të Durrësit, publik dhe jo publik, ne kërkojmë rivlerësim të testit dhe ushtrimeve dhe ulje të tavanit të pikëve”, tha një tjetër.

“Ne protestojmë për provimin e matematikës, kemi tre vite që përgatitemi dhe ishte jashtë pritshmërie. Nuk na u la kohë që të mbaronin ushtrimet edhe pse teza na u dh ame vonesë. Disa pyetje ishin pa kuptim, ne kërkojmë drejtësi dhe duam të hidhemi poshtë”, u shpreh një maturante.


Lajmi kryesor:

'Teza e matematikës ishte e vështirë’, maturantët në protestë në të gjithë vendin: Ushtrimet janë marrë fotokopje nga testet e Cambridge! Të ulet pragu i pikëve


I.K./r.k./Shqiptarja.com
  • Sondazhi i ditës:

    A e mbeshtesni nismen Ballkani i Hapur krijuar nga Shqipëria, Serbia dhe Maqedonia e Veriut?×

Lajmi i fundit

John

Vihen nën kontroll zjarret në Kreshpan dhe në fshatin Vjosë të Fierit, digje rreth 40 ha me bimësi