POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Rektori i UT-së, Koni: Veprime të papërgjegjshme të Policisë, janë qytetarë të lirë me të drejtë për të protestuar

Mynyr Koni, rektor i UT

Pas tensionimit të situatës tek Fakulteti Juridik dhe ai Ekonomik, ka ardhur reagimi edhe nga Rektori i Universitetit të Tiranës, Mynyr Koni. Në një deklaratë për mediat, Koni thotë se veprimet e Policisë janë totalisht të papërgjegjshme. Sipas tij, studentët kanë të drejtë të protestojnë.

"Në vijim të ngjarjeve që ndodhën sot në Fakultetin e Ekonomisë dhe të Drejtësisë, si Rektor i Universitetit të Tiranës por edhe si pedagog prej shumë vitesh, shpreh indinjatën time të thellë personale për veprimet totalisht të papërgjegjshme të disa prej anëtarëve të forcave të rendit në ambientet e Fakultetit të Ekonomisë. Studentët e UT janë në të drejtën e tyre legjitime për të protestuar si qytetarë të lirë të një vendi demokratik, për të kërkuar plotësimin e kërkesave të tyre për një arsim cilësor dhe bashkëkohor!”, ka shkruar Koni.