Shqipëria nis negociatat për grupin e kapitujve themelorë, në fokus Kapitulli 23 'Gjyqësori dhe të drejtat themelore'

Shqipëria nis negociatat për grupin e kapitujve themelorë, në fokus Kapitulli 23 'Gjyqësori dhe të drejtat themelore'

Shqipëria pas hapjes së negociatave në korrik, ka nisur negocimin e çdo kapitulli, me më të rendësishmin, Kapitullin 23 “Gjyqësori dhe të drejtat themelore”, puna për koordinimin e të cilit është në përgjegjësinë e Minisitrisë së Drejtësisë. 

Grupi negociator shqiptar kryesohet nga Ministrja e Shtetit dhe Kryenegociatorja Majlinda Dhuka. Në përbërje të tij është zv/Ministrja e Drejtësisë dhe negociatorja për kapitullin 23 znj. Adea Pirdeni, përfaqësues të KLGJ, KLP, BKH, PP, ILD, KQZ, etj. 

Takimi i sotëm u fokusua ndër të tjera në shpjegimin e legjislacionit të Bashkimit Evropian lidhur me gjyqësorin, direktivën 2019/1937 për mbrojtjen e personave që  raportojnë shkelje të së drejtës së Bashkimit Evropian, mbrojtjen e të drejtave të njeriut përfshirë, mbrojtjen e  të drejtave të fëmijëve, romët, barazinë gjinore, personat me aftësi të kufizuara, të drejtat procedurale, të drejtat e viktimave të krimit, lirinë e medias dhe pluralizmin, mbrojtjen e të dhënave personale, e drejta e qytatarëve të Bashkimit Evropian (e drejta e votës, e drejta e lëvizjes së lirë në BE si dhe mbrojtja diplomatike dhe konsullore), si dhe për skemat e shtetësisë së investitorëve.


Lajmi kryesor:

Negociatat me BE, arsimi dhe gjyqësori temat e para! Në MAS diskutohen kapitujt 25 dhe 26! Në Ministrinë e Drejtësisë 'thyhet akulli' për kapitullin 23


B.K./Shqiptarja.com
  • Sondazhi i ditës:

    Opozita akuzon Ramën për sulmin ndaj Berishës, si e vlerësoni?×

Lajmi i fundit

DOKUMENTI/ Deklarim i rremë, pezullohet nga garat ndërkombëtare Izmir Smajlaj! Atleti mohon për 'Report TV': Çështjen e dërgoi në CAS

DOKUMENTI/ Deklarim i rremë, pezullohet nga garat ndërkombëtare Izmir Smajlaj! Atleti mohon për 'Report TV': Çështjen e dërgoi në CAS