Siguria ushqimore në shkolla, AKU mbyll subjekte dhe gjobit disa të tjerë

Foto ilustruese

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit në kuadër të kontrollit të operatorëve të biznesit ushqimor (FAST FOOD-e) pranë institucioneve arsimore, shkolla, kopshte, çerdhe ka kryer në rang vendi 227 inspektime.

Pas kontrolleve janë marrë; 65 masa administrative me paralajmërim, 13 masa administrative me gjobë në vlerën 1 720 000 lekë si dhe 2 ndërprerje aktiviteti.

Ndërkohë gjatë inspektimeve, AKU thekson se janë dhënë edhe këshillime ndaj subjekteve për të bërë të mundur eliminimin e problemeve që mund të konstatohen nga produktet ushqimore.

AKU u bën thirrje qytetarëve që të denoncojnë çdo rast, çdo tentativë abuzimi nga këto subjekte pranë shkollave dhe kopshteve.

d.ba.//Shqiptarja.com
  • Sondazhi i ditës:

    Konferenca e donatorëve mbledh 1.15 mld € për Shqipërinë, a besoni se do të administrohen siç duhet fondet për rindërtimin?

Komento