POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

S'japin përparësi për këmbësorët dhe përdorin celularin në timon, gjobiten 110 drejtues automjetesh në Tiranë (VIDEO)

Policia Rrugore e Tiranës, njofton se referuar ankesave që përcjellin këmbësorët por jo vetëm, për shkak të mosdhënies së përparësisë së ndërsjellët në raport mjet këmbësor dhe anasjelltas, organizoi disa pika kontrolli të ndryshme në rrugët e kryeqytetit, me qëllim monitorimin, sensibilizimin por edhe ndëshkimin e shkelësve të rregullave të qarkullimit rrugor që janë një shqetësim dhe rrezik permanent në rrugët e kryeqytetit, ku mjafton të analizosh aksidentet rrugore me pasoja fatale, për të kuptuar rrezikun që u kanoset, por edhe drejtuesve të mjeteve njëkohësisht.

Nga kontrollet e ushtruara janë konstatuar dhe:

• ndëshkuar 65 drejtues mjetesh për mosdhënie përparësie ndaj këmbësorëve.

• ndëshkuar 45 drejtues mjetesh për përdorim celulari gjatë drejtimit të mjeteve.

• ndëshkuar 42 drejtues motomjetesh për mospërdorim të kaskës mbrojtëse.

• ndëshkuar 27 drejtues mjetesh për shkelje.

• janë këshilluar shumë në lidhje me detyrimet dhe normat e sjelljes gjatë përdorimit të rrugës.

Ndërkohë gjatë kontrolleve policore për shkeljet e lartpërmendura, është verifikuar dhe arrestuar në kushtet e flagrancës një drejtues mjeti i cili rezultoi në gjendje të dehur në masën 1.10 mg/l si dhe janë vendosur 478 masa administrative për shkelje të tjera të rregullave të qarkullimit rrugor.

l.q./b.ha.
Komento

Komente

  • Bravo: 09/11/2018 12:58

    Bravo,,si ne cdo vend të Europës

    Përgjigju
  • Shoferi: 09/11/2018 12:41

    Betem ne Shqiperi hapet semafori dhe per makinat dhe per kembesoret, dhe te preseah sa te kalojne te gjithe do te te cmendin te tjeret me borite ose do te zene te tjeret dhe ti ngele ne semafor

    Përgjigju