Biden: Amerika, gati të udhëheqë botën! Qëllimi ynë forcimi i bashkëpunimit me aleatët

25 Nëntor 2020, 13:58

Me moton e tij “ America is back” presidenti i zgjedhur Joe Biden deklaroi se ka ardhur koha që vendi të kthehej në pozitën ku ndodhej para 4 viteve dhe të mbyllë kapitullin” Amerika e Para”, politikë e udhëhequr nga Trump.

Deklarata u dha nga Biden së bashku me zv/presidenten Kamala Harris gjatë prezantimin të 6 zyrtarëve të cilët pritet të marrin detyrat më të rëndësishme gjatë qeverisjes 4-vjeçare të Biden.Joe Biden në fjalën e tij theksoi se qëllimi i tij është rivendosja e të gjitha marrëdhënieve të cënuara gjatë administratës së Trump dhe forcimin e marrëdhënieve me aleatët.

“Njihuni me ekipin tim. Ata mishërojnë bindjet e mia thelbësore se Amerika është më e forta kur punon me aleatët e saj. Është një ekip që do ta mbajë vendin dhe njerëzit tanë të sigurt është një ekip që pasqyron faktin se Amerika është kthyer, e gatshme për të udhëhequr botën, jo për t'u larguar prej saj. Edhe një herë, jemi gati të përballemi me kundërshtarët tanë dhe të mos refuzojë aleatët tanë ", tha Biden.

Individët e zgjedhur për poste të larta, sidomos sekretari i ardhshëm i shtetit, Antony Blinken, kanë një botëkuptim globalist, të ndryshëm nga administrata Trump dhe
Blinken, në fjalën e tij theksoi se është e rëndësishme që të forcohet raporti me Evropën dhe e vuri theksin tek bashkëpunimi.

Kategori të tjera