Dea Bylykbashi sjell Muzikën koreane te ArTurbina

12 Shkurt, 22:49 | Përditesimi i fundit: 2019-02-12 22:55:38

Cilat janë pasionet e të rinjve sot? Duket sikur janë një botë më vete dhe e padepërtueshme, por të rinjtë e Tiranës nuk kanë asgjë më pak sesa të rinjtë e shumë vendeve të botës me pasionet dhe shijet muzikore të momentit. Dea Bylykbashi, sot nxënëse në klasën e 10 të shkollës World Academy of Tirana, bashkë me bashkëmoshatarë dhe nxënës më të vegjël të shkollës së saj solli për më shumë se një orë muzikën Pop Koreane, e cila është një nga rrymat më të pëlqyera mes të rinjve në botë.

Eshtë një muzikë me strukturë të thjeshtë, me tre akorde, por harmonia dhe ritmi e bën atë të pëlqyeshme dhe të përqafueshme nga të rinj në Europë dhe sidomos në Shtetet e Bashkuara.

Ja ç'thotë Dea për idenë dhe realizimin e spektaklit:

Prindër, mësues e spektatorë ndoqën me kuriozitet kërcimet dhe prezantimet të ilustruara në anglisht nga nxënësit. Për Dean, ky nuk ishte vetëm një spektakël i thjeshtë, por edhe një provim që vendos nxënësit para sfidës së realizimit të ideve konkrete me të cilat do të përballen nesër në jetë.

Dea e realizoi këtë më së miri, duke treguar përballë publikut në Arturbina se në shkollat e Tiranës veç pasioneve për muzikën e bukur, punohet edhe për të realizuar e për ta prezantuar këtë pasion sa më bukur dhe mirë.

Kategori të tjera