Fëmija i zhveshur në klip, i ftuar themeluesi i grupit 'Djemtë e Vjosës'

19 Nëntor 2018, 09:29

“Të parin do ta bëjmë djalë”, është kënga e grupit “Djemtë e Vjosës” që shkaktoi mjaft debat nëpër rrjete sociale për shkak të një sekuence në videoklip ku shfaqej një djalë i vogël i zhveshur. Kjo pjesë e klipit shkaktoi shumë reagime në rrjetet sociale, pasi shumë e cilësuan të papranueshme skenën që shfaqej në videoklip ku madje themeluesi i grupit Alket Zaimi e prek fëmijën tek organet gjenitale. Vetë Zaimi, i ftuar mëngjesin e sotëm në emisionin Rreze Dielli në Report Tv, u shpreh se ajo pjesë e klipi në fakt është një rit i vendit tonë dhe këtu nuk asgjë për tu kundërshtuar.

Ky është një rit shqiptar. Ai është një motiv që ne e përdorim shumë. A kemi synetllik në Shqipëri? A janë myslimanë? A bëhet ky adet? Ne në labëri e kemi ndryshe. E shikojmë fëmijën si trashëgimtar. Unë e kam shprehjen "Të parin do ta bëjmë djalë", sepse duhet të mbahet mbiemri dhe e kemi pak si krenari. Por duke thënë edhe pjesën që vajza është e dashur, sepse themi që djali duhet për mbiemër, vajza për dashurinë prindërore. Unë e përshëndes atë që e miraton këtë situatë.Është një bestytni që ne e përdorim , nuk ka lidhje. Ti mos e lër fëmijën tënd lakuriq në plazh, pse e lë? Ti bën një djalë, kur të duhet ta lash do marrësh infermiere? Ai është një fëmijë. Për mua është dashuri prindërore ajo që kam bërë. Dhe sinqerisht e përshëndes, unë e dua atë fëmijë. E dua me dashurinë më të madhe në botë. Nuk e shoh me atë syrin që dale çfarë bëre ti.

Programe të tjera

Shiko të gjitha