Gjinushi zgjidhet kryetar: Kushdo që baltos Akademinë e Shkencave nuk ka respekt për kërkuesi

24 Maj, 12:58

Skënder Gjinushi u zgjodh kryetar i Akademisë së Shkencave me 35 vota pro. Në një deklaratë për mediat Gjinushi komentoi edhe reagimet e akademikut Artan Fuga, ku ky i fundit deklaroi se nuk do të njihte këtë proces votimi dhe ishte i vetmi nga akademikët që nuk mori pjesë në votim.

"Unë nuk më ka bërë politika më ka bërë matematika. Dhe gjatë kohës nuk jam përzier në punët e Akdamisë jamë përfshirë dy herë para 10 vitesh. Të njëtën gje do të bëj edhe sot. Do të ndalim ato tendenca. Ne sjemi pajtuar kjo tregon qartë se jemi në pozicionin e duhur. Ne nuk do të politizojmë akademinë do të akademizojmë politikën.  Janë qarqe intelektuale që çojnë deri në shkarkimin e qeverisë. Kushdo që baltos akademikun dhe ASH do të thotë se ska respekt as për kërkuesin shkencor." ka thënë Gjinushi.
 

Kategori të tjera