Humbën jetën në minierë, Bashkia Bulqizë: Ndihmë ekonomike për familjet e minatorëve

29 Tetor, 20:43

Ndërkohë që familja e minatorëve që humbën jetën në Selishtë kërkojnë ndihmë financiare, kanë marrë një përgjigje nga Bashkia e Bulqizës.

Drejtoresha e shërbimit social pranë Bashkisë Bulqizë, Zhuljeta Deda shprehet se do t'i ndihmojnë ata. Ajo thotë se Bashkia përveçse do të mbulojë shpenzimet për funeralin por do të hartojnë dhe një projektvendim për ndihmë financiare.

"Bashkia Bulqizë shpreh ngushëllime familjeve të minatorëve. Ajo merr përsipër mbulimin e shpenzimeve të varrimit për minatorët që kanë humbur jetën. Duke qenë se familjet e tyre janë evidentuar si familje në nevojë, në mbledhjen e ardhshme të Këshillit Bashkiak, do prezantojmë një projektvendim për tu dhënë ndihmë financiare për të dy familjet. Kanë qenë trajtuar me ndihmë financiare por duke qenë se ishin në punë iu ndërpre" - thotë Deda.

r.k./Shqiptarja.com

Kategori të tjera