Ja kush ishin 15-vjeçarët që hidhnin trakte kundër Enver Hoxhës

13 Shkurt 2019, 09:30

Tre djem 15-vjeçarë, në Vlorën e vitit 1951, kishin krijuar një organizatë antikomuniste me emrin “Atdhetari” dhe ishin betuar ta luftonin regjimin komunist me armët që ata kishin në dorë: trakte frymëzuese, me thirrje të drejtpërdrejta që synonin t’u hapnin sytë shqiptarëve për rreziqet e komunizmit. Njëri prej tyre Reshat Kripa, sot 83 vjeç e ka rrëfyer historinë e rrallë, në emisionin “Dosja K”.

Siç rrëfen Reshat Kripa, falë këtij aksioni të pazakontë, qyteti i tyre shpesh zgjohej me trakte të ngjitura mureve, ku bëhej thirrje për rrëzimin e regjimit komunist. Përmbajtja e tyre ishte aq e guximshme dhe thirrjet aq të drejtpërdrejta sa që askush nuk mund ta besonte se ato ishin vepër e një grupi fëmijësh. Këta tre djem, secili me një histori të veçantë pakënaqësie ndaj regjimit të Enver Hoxhës ishin betuar para flamurit pa yll, se do të frymëzonin një lëvizje të gjerë popullore për rrëzimin e regjimit.

Programe të tjera

Shiko të gjitha