Joe Biden dhe Kamala Harris nderojnë të rënët tek Ushtari i Panjohur

20 Janar, 21:31

Presidentët e kaluar dhe ai i tanishëm morën pjesë në një moment heshtjeje dhe një vendosje ceremoniale të kurorës në Varrin e Ushtarit të Panjohur. Presidenti i zgjedhur Joe Biden dhe zëdhënësja e tij Kamala Harris, pas betimit të te në Capitoll Hill i janë drejtuar varrezave në Arlington, aty ku është zhvilluar edhe një ceremoni. Në varrezat aty gjenden trupat e të gjithë të rënëve për vendin që nga Lufta civile.  Ajo gjithashtu është edhe vendi ku prehen në paqe dy ish- presidentët - John F Kennedy dhe William H Taft. Të pranishëm ishin ish Presidentët Bill Clinton, George W Bush dhe Barack Obama dhe ish zonjat e para.  Varri i Ushtarit të Panjohur,  është një nga pjesët më të vizituara të varrezave dhe pikërisht aty Biden dhe zonja e Parë nderuan të rënët. Një minutë heshtje dhe

Të varrosur atje janë eshtrat e ushtarëve nga Lufta e Parë Botërore, Lufta e Dytë Botërore, Lufta Koreve dhe Lufta e Vietnamit.

Kategori të tjera