Këndi i Ekspertit/ Pensionet e personave që lidhen me sportin, si llogariten

29 Mars 2019, 09:05 | Përditesimi i fundit: 2019-04-08 06:37:56

Në emisionin “Këndi i Ekspertit” në Report TV, të drejtuar nga gazetarja Valbona Mhilli, në rubrikën “Pensioni im”, si çdo javë ishte i ftuar Prof. Dr. Fadil Kepi. Eksperti i mirënjohur i problematikave të pensioneve ka folur këtë javë për pensionet e sportistëve, të gazetarëve sportivë, të trajnerëve e të tjerë personave, profesionet e të cilëve kanë lidhje me sportin. Profesor Kepi ka sqaruar se cilat janë kushtet që duhen plotësuar për të përfituar këto pensione dhe se si llogariten ato. Po kështu ai ka shpjeguar se cilat janë institucionet që janë ngarkuar me përgjegjësinë ligjore për trajtimin e këtyre pensioneve. Më pas eksperti ynë u është përgjigjur pyetje live nga qytetarët në Report TV për problematika të ndryshme që ata kanë rreth çështjeve të pensioneve.

Sot do të flasim për pensionet e sportistëve, të gazetarëve sportivë, të trajnerëve e të tjerë personave, profesionet e të cilëve kanë lidhje me sportin. Cilat janë kushtet që duhen plotësuar për të përfituar këto pensione? Si llogariten këto pensione? Cilat janë institucionet që janë ngarkuar me përgjegjësinë ligjore për trajtimin e këtyre pensioneve?
Të gjithë sportistët, femra dhe meshkuj, trajnerët dhe gazetarët sportivë, gjatë vitit 2019, në përgjithësi, përfitojnë pension në moshën 60 vjeçe e 10 muaj femrat dhe në moshën 65 vjeç meshkujt. Të gjithë këta duhet që të kenë një vjetërsi pune nga 15 vite deri në 36 vite e 8 muaj punë të siguruar.

Programe të tjera

Shiko të gjitha