Mira Murati, CEO e 'Open AI', kompania që krijoi Chat GPT! Pasuria dhe karriera e shqiptares që fitoi besimin e bordit

18 Nëntor, 12:25 | Përditesimi i fundit: 2023-11-18 14:49:17

Bordi drejtues i kompanisë Open AI i beson shqiptares Mira Murati postin e drejtores ekzekutive e kompanisë deri në gjetjen e një drejtuesi të përhershëm pas shkarkimit të bashkëthemeluesin Sam Altman. Një raport i ‘Investor Times’ vlerëson se pasuria e 35-vjeçarja shqiptaro-amerikane kap vlerën e 5 milionë dollarëve.