Mirëdita Mësuese - Mesimi 20

21 Tetor 2019, 12:18

Sot mësuese Anjeza sqaron formimin dhe drejtshkrimin e trajtave të shkurtra të bashkuara: ma, ta, m’i, t’i dhe t’u. Shpeshherë drejtshkrimi i tyre dhe përdorimi i apostrofit paraqesin pasaktësi. Ato jepen me shembuj në fjali të ndryshme. Fjala e huaj e përzgjedhur në këtë mësim është “apel”. Në cilat raste duhet përkthyer dhe në cilat, jo? Edhe këtu shembujt nuk do të mungojnë dhe do të jenë ato që do të na mundësojnë një kuptim më të qartë.

Kategori të tjera

    Nuk u gjeten video për këtë Kategori!

Shiko të gjitha