NATO i beson Shqipërisë ministerialin e Mbrojtjes, në qershor për herë të parë në rajon, Xhaçka: Vlerësim dhe përgjegjësi

14 Shkurt, 09:37

NATO i beson Shqipërisë organizimin e Ministerialit të Mbrojtjes. Kjo është hera e parë që një ministerial i mbrojtjes organizohet në Ballkanin Perëndimor, pasi prej më shumë se 10 vjetësh takimet janë zhvilluar vetëm në Belgjikë.  NATO “zbarkon” në Tiranë në 17 dhe 18 Qershor. 

Propozimi për të mbajtur ministrelin e Mbrotjes në Shqipër është dhënë nga ministrja Xhaçka ndërsa u miratua nga Ministrat e Mbrojtjes të vendeve anëtare të NATO-s në mbledhjen e Këshillit të Atlantikut në Bruksel.

Kategori të tjera