Nga Llalla, te Dako e Doshi, SHBA: Rastet kur një zyrtar shpallet 'non grata'! Luftën kundër korrupsionit e kemi prioritet

22 Tetor 2019, 09:16 | Përditesimi i fundit: 2019-10-22 12:49:01

Ambasada e SHBA në Shqipëri ka sqaruar rastet se si shpallet 'non grata' një zyrtar qeveritar i huaj. "Qeveria e Shteteve të Bashkuara është e përkushtuar në luftën kundër korrupsionit dhe respektimin e sundimit të ligjit në mbarë botën. Lufta kundër korrupsionit është prioritet i punës së Ambasadës së Shteteve të Bashkuara në Tiranë.

Këtë javë, ne do të shpjegojmë përcaktimet publike për korrupsion madhor sipas Nenit 7031(c) të legjislacionit të Shteteve të Bashkuara. Kur Shtetet e Bashkuara mësojnë se një zyrtar qeveritar i huaj është përfshirë në korrupsion madhor, Sekretari i Shtetit ka autoritetin të shpallë individët dhe anëtarët e familjes së tij/saj të afërt si të skualifikuar përgjithmonë për të hyrë në Shtetet e Bashkuara" shkruan ambasada

Kategori të tjera