Ralf Gjoni: Rama-Basha dashuriçka për reformën zgjedhore, nëse ka pazar votojmë kundër

12 Shtator 2019, 11:49

Deputeti opozitar në Kuvendin e Shqipërisë Ralf Gjoni paralajmëroi shumicën se nëse do të ketë një tjetër pakt me Lulzim Bashën për reformën zgjedhore pa marrë në konsideratë propozimet e tyre atëherë do të votojë kundër duke e kushtëzuar votën. Ai tha se shumica dhe opozita e rrugës po vijojnë dashuriçkat dhe flirtimet në kurriz të popullit.

"Vota e shqiptarëve është e blerë dhe e tjetërsuar. Në vend që ne të jemi seriozë në komisionin për reformën zgjedhore, këta vijojnë dashuriçkat dhe flirtimet me njëri tjetrin, mazhoranca me rrugën. Që sot e tutje fillon një tjetër epokë dhe sezon parlamentar, ne duhet të ndajmë shapin me sheqerin, doni marrëveshje në kurriz të shqiptarëve, apo të jemi seriozë dhe të fillojmë reformimin e sistemit zgjedhor? Prezenca jonë mban këtë shumicë në këmbë, kryeministri po flirton me opozitën në rrugë dhe është pranë një marrëveshje, Presidenti na qenka krenar se shmangu djegien e parlamentit.

Ndryshimi i sistemit zgjedhor nuk ndryshon pa votën tonë këtu. Nuk ka shans të reformohet sistemi pa votën tonë këtu. Ne, opozita këtu, jemi më të bashkuar se kurrë. Votat tona nuk do të jenë në kurriz të një pazari. Kemi kushtëzuar votën tonë me largimin e Damian Gjiknurit. Ta harroni se mund të bëni pazar me PD-në dhe LSI-në kundër popullit. Nëse bëni pazar me ata në rrugë nuk do të na keni me ju, nëse do të blini ndonjë kokërr këtej do të duket qartë se ai emër" tha ai.

Kategori të tjera