Shaolin Kung Fu, unison i përsosur dhe hipnotizues

25 Prill 2019, 09:46

Kamerat e “BBC EARTH” kanë fiksuar një video spektakolare në të cilën studentët e “Shaolin Kung Fu”, një nga stilet më të lashta dhe më të famshme të arteve marciale kineze, stërviten në unison të përsosur dhe hipnotizues.

Të veshur me uniformat e tyre kuq e zi, studentët e talentuar kalojnë gjashtë orë në ditë, gjashtë ditë në javë duke mësuar disa nga disiplinat  e shumta të arteve të ndryshëm marcialë. Studentët kinez bëjnë pjesë në trupën studentore të shkollës së artit marcial “Tagou Shaolin Temple” në qytetin e Dengfeng, në provincën e Henan. Shkolla është e njohur ndërkombëtarisht dhe aktualisht në të studiojnë 38.000 studentë.

I lashtë dhe i fuqishëm, “Shaolin Kung Fu” kombinon shkelma, mbrojtjen dhe grushtimin për të ndaluar sulmuesit, arritur kjo nëpërmjet stërvitjes rigoroze mendore dhe fizike si dhe përmes një stili luftimi estetikisht të bukur.

Kategori të tjera