SHBA, nis gjuetia kundër emigrantëve të paligjshëm. Trump: kthehuni në vendet tuaja të korruptuara

15 Korrik 2019, 12:59

Në qytete të ndryshëm të SHBA, ka nisur gjuetia kundër emigrantëve të paligjshëm.

Operacione anti emigracion u zhvilluan në Atlanta, Baltimore, Çikago, Denver, Hjuston, Los Angeles, Miami, New York dhe San Francisco.

Agjentët e Emigracionit dhe Doganave po synojnë të largojnë rreth dy mijë emigrantë pa dokumenta, të cilët kanë mbërritur në SHBA kohët e fundit.

Objektivi i operacionit janë kryesisht kriminelët dhe emigrantë e dhunshëm që kanë urdhëra dëbimi nga gjykatat amerikane.

Në metropolet e prekura tensione është i lartë.

Në Nju Jork dhe Çikago, ku jeton një komunitet i fuqishëm emigrantësh, mijëra protestues dolën në rrugë kundër politikës antiemigracion të Trump.

Ndërkohë, presidenti amerikan ka lëshuar në Twitter një seri mesazhesh që nga shumë janë cilësuar raciste.

Kategori të tjera