Soreca flet si shqiptar: Kam takuar njerëz me zemër të madhe! E ardhmja europiane, objektivi im

22 Tetor 2019, 22:30

Si një qytetar që jeton prej më se një viti në Tiranë, i zhveshur nga "pektu" i ambasadorit, Soreca ka treguar eksperiencën e tij në Shqipëri dhe me shqiptarët. Në intervistën ekskluzive për Report Tv përballë gazetarit Carlo Bollino, Soreca u shpreh se ka vizituar shumë vende të mrekullueshme, ka takuar njerëz me zemër shumë të madhe e ndërsa në fund ka një mesazh për to: Të mos heqin dorë nga ëndrra Europiane, sepse shumë shpejt do të bëhet realitet.

"Është e vërtetë ajo që thatë, që kam pak më shumë se një vit që jetoj në Tiranë, por unë kam vizituar vende të ndryshme të Shqipërisë, pavarësisht se jetoj në Tiranë. Ky ka qenë një objektiv i imi shumë i rëndësishëm për të njohur shqiptarët dhe prandaj takohem me qytetarët shqiptarë kudo që shkoj. Pra, kam takuar njerëz që kanë një zemër shumë të madhe, njerëz të ngrohtë që kanë një inteligjencë shumë të madhe. Kam takuar studentë shqiptarë, të rinj shqiptarë që më kanë befasuar, më kanë gëzuar me potencialin e tyre. Dhe kjo është edhe gjëja më e rëndësishme për mua. Pra ne duhet të bëjmë të pamundurën që brezi i ri dhe më të rinjtë në Shqipëri, në një vend ku 30% e popullsisë është nën moshën 30 vjeç, dhe 25% është nën moshën 20 vjeç, që këta të rinj të mos humbin këndvështrimin e tyre për të ardhmen, por të kenë besim te vendi i tyre, të kenë besim te Shqipëria, por të kenë besim edhe te BE-ja. Dhe kjo është arsye sepse sot, pas një momenti të vështirë që patëm javën e shkuar, mesazhi im për qytetarët shqiptarë është që ata të vazhdojnë të kenë besim te perspektiva, tek e ardhmja evropiane. Mos hiqni dorë. Puna do të vazhdojë dhe unë jam besimplotë që në rast se kjo lloj ecurie dhe progresi vazhdon, përparimi të ecë në Shqipëri, një ditë, më shpejt se sa vonë, ky këndvështrim dhe kjo perspektivë, kjo e ardhme do të bëhet realitet. Dhe ky është edhe objektivi i të gjithë punës sime në Shqipëri. Shumë faleminderit!", përfundoi Soreca në Report Tv.

Kategori të tjera