• Opinion

  Zaloshnja: Problemi afatshkurtër i Berishës

  Gara me Ibsenin dihej që nuk do të përbënte fare problem për Berishën – ishte praktikisht e sigurt që ai do të merrte pothuaj 100% të votave të...

 • Opinion

  Zaloshnja: SHBA-në (86%) dhe Gjermaninë (59%) duan shqiptarët t’u japë prioritet Shqipëria

  Çdo vit publikohen sondazhe rreth opinionit të shqiptarëve për vendet kryesore me të cilat ka mardhënie Shqipëria. Gjithmonë SHBA dhe Gjermania...

 • Opinion

  Eduard Zaloshnja: Automjetet janë dyfishuar në dekadën e fundit, vdekjet rrugore janë përgjysmuar

  Aksidenti i frikshëm ku një familje u dëmtua rëndë tek po kalonte në vijat e bardha ishte një lajm tronditës, që i bëri aksidentet rrugore temë të...

 • Opinion

  Zaloshnja: 31-përqindëshi i së keqes më të vogël

  Para dy javësh publikova një sondazh rreth opinionit që kanë banorët e rritur të Shqipërisë për tre politikanët tanë kryesorë. Pyetja kyç e...

 • Opinion

  Eduard Zaloshnja: Efekti i fraksionit anti-Berishë në elektoratin opozitar

  Nga kjo analizë, më rezulton se 15.7% e atyre që morën pjesë në zgjedhjet e vjetshme parlamentare të 25 prillit, sot nuk zgjedhin asnjërin nga tre...

 • Opinion

  Zaloshnja: Cilët janë 650 mijë votuesit gri?

  Sipas të dhënave zyrtare të KQZ-së, në listat e zgjedhësve të Shqipërisë janë pothuaj 3.6 milionë shtetas. Sipas të dhënave më të fundit të...

 • Opinion

  Eduard Zaloshnja: Fabula e Berishës për rikthimin në pushtet

  Qysh kur filloi serinë e foltoreve, Berisha i është përmbajtur një fabule të thjeshtë politike, e cila duket se i ka funksionuar tek pothuaj...

 • Opinion

  Eduard Zaloshnja: 30-përqindëshi gri, kala e vështirë për Berishën e Metën

  Në mënyrë që të dy së bashku (Berisha e Meta) të jenë konkurrues përballë Ramës, duhet të bëjnë për vete të paktën gjysmën e 30-përqindëshit gri...

 • Opinion

  Zaloshnja: Pjesëmarrje e ulët në votim e zgjedhësve të rinj

  Sot KQZ-ja publikoi statistikat demografike të pjesmarrësve në zgjedhjet e vjetshme parlamentare. Ato na ndihmojnë të kuptojmë se cilat mosha janë...

 • Opinion

  Zaloshnja: Shqiptarët ende skeptikë ndaj SPAK dhe BKH

  Gjatë fjalimit të tij në Kongresin e PS-së dhe në konferencën e shtypit pas tij, Kryeministri Rama i bëri thirrje të drejtpërdrjeta SPAK-ut, që të...