• Opinion

  Rasti 'Bujar Sheshi' dhe publikimi i bashkëpunëtorëve të Sigurimit

  Kanë kaluar pothuaj tri dekada qysh nga shpërbërja e Sigurimit të Shtetit, dhe është mëkat i madh që dosjet e tij të përdoren edhe sot si mjet...

 • Opinion

  Efekti i mundshëm i protestës së 16 shkurtit

  Synimi i protestës nuk duket se do të jetë mbushja e mendjes së votuesve të majtë, se Basha mund të qeverisë më mirë se Rama; qëllimi ndoshta...

 • Opinion

  Pyetja 1 milionëshe për Lulzim Bashën

  Në qoftë se do t’i zërë vendin Ramës, Basha duhet të studiojë strategjinë e këtij të fundit për ardhjen në pushtet. Me pak fjalë, ai duhet ta...

 • Top 24

  Rezervuari hipotetik i votave të djathta dhe PD-ja e Bashës

  Deficiti mes votave të partitive të vetëquajtura të djathta në zgjedhjet e fundit dhe rezervuarit potencial të votave të djathta është pothuaj...

 • Opinion

  Efekti elektoral i 'Astirit'

  ...Edhe pas tronditjeve “Tahiri”, “Babale”, “Protesta e Kalimashit” etj., dy partitë opozitare, së bashku nuk kanë arritur të kenë ndaj PS-së...

 • Opinion

  Parashikimet statistikore për zgjedhjet kongresuale amerikane

  Sot votuesit amerikanë do të përcaktojnë me votën e tyre se cila parti do të ketë shumicën në dhomën e lartë të Kongresit (Senatin) dhe në dhomën...

 • Opinion

  Rotacion apo revolucion?

  Historia botërore na tregon se rotacionet e njëpasnjëshme përmes zgjedhjesh normale janë një parakusht për zhvillimin e një vendi demokratik. Dhe...

 • Opinion

  Bastet e lagjeve, bastet monopol apo bastet online?

  Në cilëndo pikë baste të lagjeve të shkosh, sheh një skenë pak a shumë të njëjtë. Një tufë meshkujsh që shohin me pasion ndeshje futbolli, shumë...

 • Opinion

  Shqiptarët që paguajnë një darkë 1400 $ dhe ata që mbijetojnë me më pak se 2 USD në ditë

  Disa shqiptarë të pasur mund të shpenzojnë 1400 dollarë vetëm për një darkë luksoze (ndër të shumtat darka luksoze të tyre). Për të mos folur këtu...

 • Opinion

  Më shumë mandate për PS-në sot?

  Mos të harrojmë se vjet, PS-ja sipas rezultatit zyrtar të KQZ-së (rezultatin real mund ta dijë vetëm i madhi zot në zgjedhjet shqiptare), mori...