• Opinion

  Preç Zogaj: Hijet e superkomisionit

  Në politikë veprojnë ligjësi kundërthënëse. Ndodh shpesh që sa më shumë të kërkosh t’i fshehesh qëllimet, aq më shumë i shfaq...

 • Opinion

  Preç Zogaj: 'Republika e prokurorëve', një trillim i të korruptuarve

  “Republika e prokurorëve” nuk ka ekzistuar e nuk mund të ekzistojë në një vend demokratik. Nuk e lejon arkitektura e ndërtimit të pushteteve të...

 • Opinion

  Spekulime shqiptare apo ndryshim qëndrimi nga Departamenti i Shtetit?

  Në udhën e bashkimit hap pas hapi me PD-në e Rithemeluar të Berishës, ish-sekretari Përgjithshëm i PD-së zyrtare, Gazmend Bardhi, qe pyetur se si...

 • Opinion

  Preç Zogaj: Kush po e zvogëlon Amerikën e madhe në Shqipërinë e vogël

  E kupton kushdo se dështimi i investimit amerikan për drejtësinë do të çimentonte dhe përjetësonte pandëshkueshmërinë në vendin e vogël mik, kësaj...

 • Opinion

  Preç Zogaj: Kur bashkimi zvogëlon dhe pluralja rrit

  Sfida është e vështirë, arsyet janë në dritë të diellit. Por jo e pamundur, nëse do të ketë vullnet, vizion, sakrifica, gadishmëri të secilit prej...

 • Opinion

  Preç Zogaj: ‘Shpërblimi’ i Tiranës zyrtare për stabilitetin në rajon është kompromentuar nga korrupsioni masiv

  Ishte e pritshme që vizita në Tiranë e sekretarit të Shtetit, Blinken, të evidentonte rolin kyç të Shqipërisë si faktor paqeje dhe stabiliteti në...

 • Opinion

  Opozita, nevoja e një reflektimi të thellë për vetminë e saj politike

  Askujt në Shqipëri nuk i bën përshtypje që Presidenti i Francës, kancelari gjerman, kryeministri anglez apo ministrat e jashtëm të vendeve të...

 • Opinion

  Preç Zogaj: Ç’mesazhe do të sjellë sekretari Blinken për opozitarizmin në Shqipëri

  Shtatori i vitit 2021, kur diplomatët dhe zyrtarët e lartë të administratës së presidentit Biden deklaronin hapur shpresën dhe dëshirën e tyre për...

 • Opinion

  Preç Zogaj: Kasta plurale po mblidhet për luftën e madhe kundër SPAK

  Intervista “bombë” e ish zëvendëskryeministrit Arben Ahmetaj nga arratia nuk ngriti kurrfarë dallge në pallatet politike të Tiranës. Sakaq ajo po...