• Kosova & Rajoni

  A do ta nënshkruajnë Kosova dhe Serbia më në fund një marrëveshje?

  Më 27 shkurt, kryeministri i Kosovës, Albin Kurti dhe presidenti serb, Aleksandar Vuçiq, kanë pranuar një propozim të Bashkimit Evropian në...

 • Kosova & Rajoni

  Presione mbi Suedinë që të merret me aplikimin e Kosovës në BE

  BE-ja vazhdon t’i referohet Kosovës me një fusnotë sipër emrit të saj – ku në përshkrim jepen hollësi për dialogun mes Kosovës dhe Serbisë, që...

 • Kosova & Rajoni

  A është afër një marrëveshje mes Kosovës dhe Serbisë?

  Situata në Kosovë ka qenë tejet e tensionuar në fund të vitit 2022, si pasojë e barrikadave të vendosura nga serbët lokalë në pjesën veriore të...

 • Opinion

  Sanksionet e reja kundër Rusisë, ndoshta më të dobëtat deri më tani

  Sanksionet e fundit të Bashkimit Evropian kundër Rusisë, të miratuara formalisht më 21 korrik, janë ndoshta paketa më e dobët - deri më tani - nga...

 • E vërteta e planit 'pa ndjenja' e Macronit mbi zgjerimin e BE-së

  Komentet e fundit të presidentit francez, Emmanuel Macron, mbi një bashkësi (komunitet) paralele evropiane për vendet që presin të anëtarësohen në...