• Bota

    A i mban dot Toka tetë miliardë njerëzit?

    Popullsia e botës i ka kaluar sërish shifrat rekord, gjë që vazhdon të rëndojë burimet natyrore. Problemi faktik është konsumi tej masës, thonë...

  • Bota

    Si ndikon klima në qarkullimin global të ujërave

    Shirat e musoneve dhe thatësirat janë të lidhura me njëra tjetrën: të dyja janë pjesë e qarkullimit të ujërave në tokë. Ndryshimi i klimës e...