• Opinion

  Artan Lame: Malajziani dhe italiani

  Para disa ditësh përfunduam procesin e legalizimit të kompleksit Malajzian në Tiranë me rreth 780 apartamente dhe dyqane. Atë ditë thashë “rreth...

 • Opinion

  Artan Lame: Më zu goja lesh me këta burra me lesh

  Në këtë vend njerëzia ushqehen vetëm me politikë. Hiqu ç’të duash, veç politikën jo. Hiqu bukën, pilafin, sushin, rrushin, qebapin apo tasqebapin,...

 • Opinion

  Një meditim pas rikthimit nga andej prej nga rrallë kthehet kush

  Sipas adetit, çdo vit në ditën e rikthimit që andej prej nga rrallë kthehet kush, ulem të shkruaj e flas me veten. Mirëpo, në vitin e dytë të...

 • Kultura

  Lili Marlen dhe Boboshtica

  Po Lili Marlen ç’hyn këtu? Lili Marelen është një nga më të famshmet këngë dashurie të kohës së Luftës II Botërore, që u përhap pa dallim e ndalim...

 • Opinion

  Po të mos ishte Migjeni?

  Si sot 80 vjet të shkuara vdiq Millosh Gjergj Nikolla. Po e kujtoj duke risjelle një shkrim të botuar në gazetën Shqip më 31.08.2011.

 • Opinion

  Parajsa e padashur

  Historitë me dylberë e çuna të bukur, janë të pafundme në folklorin tonë, por u spastruan pa gjurmë pas viteve ’50. Historitë e Elbasanit e të...

 • Opinion

  I.V

  I gjithë kompozimi noton në një qiell blu nate të pakohë! Gjithshka është kaq larg dogmës standarte të unitetit të klasës puntore me fshatarësinë...