• Top 24

  Carlo Bollino: Pse analistët-tigra bëhen si mace përballë Berishës? (Dhe Alfred Peza i bën dhuratë doktorit)

  Do të duheshin psikoanalistët që të shpjegonin se çfarë i ndodh pjesës më të madhe të gazetarëve shqiptarë kur ndodhen ballë për ballë me Sali...

 • Top 24

  Carlo Bollino: Rregulla të qarta për mediat kundër 'demaskuesve' të rinj

  Të mendosh ta legjitimosh shpifjen në emër të lirisë së shprehjes, siç po përpiqen të bëjnë një pjesë e Partisë Demokratike dhe e gazetarëve të...

 • Top 24

  Nisma e Shqiptarja.com: Një shënim për të ndarë shpifjet nga faktet

  Shqiptarja.com online ka vendosur të distancohet nga të gjitha format e akuzave politike që implikojnë përgjegjësi penale. Poshtë çdo deklarate...

 • Kronikë

  Carlo Bollino: Një superdëshmitare dhe tre dokumente do të tregojnë nëse Nuhu gënjen

  Ndryshe nga rasti “Babale”, ja si për rastin “Xhisiela” prokuroria ka mundësi që të zbardhë të vërtetën e pakundërshtueshme.

 • Top 24

  Carlo Bollino: Tri gra të guximshme dhe një burrë frikacak

  Nëse do të ekzistonte një matës kurajoje dhe do të duhej të vlerësonim se kujt i takon përkufizimi “hero”, ky titull do t’i shkonte pa asnjë...

 • Top 24

  Carlo Bollino: Shpifjet e Lulzim Bashës, një imitim i keq!

  Është e qartë që si Basha, si Berisha besojnë se të tjerët bëjnë ashtu siç kanë bërë ata vetë. Sigurisht, në kohën kur kishin pushtetin, u kanë...

 • Top 24

  Bollino: Guximi i gazetarit Julian Shota nuk është i dorës së dytë

  Ndaj kërcënimit për Julian Shotën dhe babain e tij nuk u soll më mirë as kategoria jonë. Përveç ndonjë përjashtimi të rrallë, nuk lexuam asnjë...

 • Top 24

  Bollino: Plumba gazetares, tani shqiptarët duhet të vendosin: Me të Mirën, apo me të Keqen

  Klodiana Lala nuk duhet të lihet e vetme. Asnjë gazetar i kërcënuar apo edhe vetëm i fyer nuk duhet të lihet i vetëm. Një gazetar i vetëm është...

 • Opinion

  Bollino: Duhet ligj special për rigjykimet e vendimeve të të korruptuarve

  Faktet që kanë dalë nga procesi i Vettingut bëjnë të lindë një dyshim i ri: Si duhet të konsiderohen vendimet e marra në vitet e kaosit nga...

 • Opinion

  Carlo Bollino: Mjaft me hajdutët e lajmeve!

  Është koha t’i thuhet mjaft piraterisë online. Është koha t’u thuhet mjaft hajdutëve të lajmeve, pasi ajo çka ndodh çdo ditë në mediat shqiptare...