• Kultura

  Piktori shijakas Dashamir Gurabardhi, mes artistëve Durrës - New York

  Dashamir Gurabardhi, piktori i njohur, vjen shpesh në Durrës nga New Yorku, ku punon dhe jeton prej shumë vitesh së bashku me familjen. Ai ndjehet...

 • Kultura

  Festivali i 17-të Ndërkombëtar i Muzikës së Dhomës! 58 artistë, një muaj koncerte në Muzeun Arkeologjik Durrës

  Edicioni i 17-të i Festivalit Ndërkombëtar të Muzikës së Dhomës ka mbërritur në gjysmën e rrugëtimit të tij. Që nga 28 qershori në mjediset e...

 • Muralet e piktorëve shqiptarë zbukurojnë me temat e migrimit qytezën alpine italiane

  Tre artistë shqiptarë, të cilët punojnë dhe jetojnë në qytete të ndryshme të Italisë, janë bërë këto ditë pjesë e projektit “Arti mural dhe mali”....

 • Studenti 20-vjeçar Erli Lila - koncert recital në piano me krijimet e tij

  Pedagogët propozojnë ndryshime legjislacioni për studentët e talentuara. 

 • Prokop Gjergo, financieri që përktheu mjeshtrat e komedisë franceze

  Prokop Gjergo (3 korrik 1917 – 26 shkurt 1997) ishte një nga qytetarët e shquar të Durrësit.

 • Kultura

  “Dora e ngrohtë” e kompozitorit Haig Zacharian në Akademinë e Shkencave

  Padagogë dhe studentë artistë të Uniiversitetit të Arteve mbrëmjen e kaluar organizuan një koncert të...

 • Kultura

  Qazim Kërtusha, skulptori i parqeve të qytetit bregdetar

  Skulptori Qazim Kërtusha javën  e ardhshme do të hapë një ekspozitë në kryeqytet. Pas 6 ekspozitave që janë përuruar në Durrës, artisti i njohur...

 • Kultura

  Enver Plepi, i mbijetuari i Mat’hauzenit në ditët e kujtesës

  “Fatet e të mbijetuarve shqiptarë në Mat’hauzen - Kujtesa” titullohet ekspozita e hapur këto ditë në mjediset e Muzeut Arkeologjik të...

 • Kultura

  Halil Myrto, arkeologu dhe studiuesi durrsak 'përtej detit'

  Emrin e Halil Myrtos (20 mars 1935 – 12 maj 2002) e gjen më së shumti në bibliotekat on line të Italisë. Libra historikë, bibliografi arkeologjike...

 • Kronikë

  Eksodi 1991, përmes fotove  të rralla

  Java e parë e marsit 1991 ka hyrë në memorien e shqiptarëve me një fjalë të vetme: Eksodi. Ajo kujtohet si java e largimit masiv të mijra...