• Opinion

  Veton Surroi: Stinë e jomërzitshme për në Olimp

  Kosova (me gjithë modestinë e vogëlsisë së saj) gjendej aty ku janë Franca dhe SHBA sot- të votojnë për të penguar që të fitojnë pushtet...

 • Opinion

  Veton Surroi: Duke pritur presidentin, tashmë të parë, amerikan

  Dhe, njëra prej arsyeve pse nuk ekziston ndonjë lëvizje serioze kah paqja - në luftën e Rusisë kundër Ukrainës, luftës së Izraelit kundër...

 • Opinion

  Veton Surroi: Kremtja e të paftuarit

  E kuptoj si një akt mekanik: nuk je në listë, nuk ke hyrë në listë, dikush dikur ka vendosur të mos jesh në listë, apo nuk i ka rënë në mend të të...

 • Opinion

  Claudia, rrëfimi se si ndërroi një shtet

  Të dielën qytetarët e Meksikës zgjodhën si presidente një grua, një shkencëtare të arrirë në fushën e fizikës e të mbrojtjes së ambientit, një...

 • Opinion

  Veton Surroi: Serbia nuk ka frikë nga fajësia, ka frikë nga përgjegjësia

  Karl Jung, psikanalisti zviceran që analizoi shoqërinë gjermane në gjysmën e parë të shekullit XX konstatoi në librin e tij  “Pas katastrofës”  më...

 • Opinion

  Serbia mes Titos dhe Enver Hoxhës?

  Tito e Enver Hoxha, në mënyra të ndryshme dhe me ca vonesa (në rastin e Shqipërisë) u angazhuan që Rusia të mos hyjë në shtetet e tyre. Kjo nuk...

 • Opinion

  ‘Veçantizmi’, gropa në të cilën po zhytet Serbia

  Paraja serbe të dërgohet në një bankë serbe në Kosovë nga e cila shërbimi serb i postës së shpejtë do ta dorëzojë zarfin serb në duart e marrësit...

 • Opinion

  Viti i çka nëse?

  Ballkani Perëndimor ka hyrë në vitin e “çka nëse” si vështrues, si konsumator i lajmeve që do të jenë ekzistenciale për të. Çdo gjë është me...

 • Opinion

  Liria e pestë

  Ka disa vjet, qoftë nëpërmjet Procesit të Berlinit, qoftë pastaj me iniciativën jo jetëgjatë të quajtur “Open Balkan”(më herët Mini-Shengen), që...

 • Opinion

  Fundi i një politike te portat e manastirit?

  Në 12 muajt e fundit apo mbase në 12 vitet e fundit Serbia ka përligjur pothuajse detyrimin që BE-ja (dhe në masë jo të vogël SHBA-ja) t’i...